EURO 2024: Ideálnej zostave skupinovej fázy dominuje Musiala, v bráne Mamardašvili

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Flashscore zostava skupinovej fázy Eura: Kraľuje Musiala, v bráne Mamardašvili

Musiala zatiaľ podáva skvelé výkony.
Musiala zatiaľ podáva skvelé výkony.Profimedia/Flashscore
Skupinová fáza európskeho šampionátu 2024 sa oficiálne skončila, takže je čas pozrieť sa na najlepšie výkony jednotlivcov. Ktorí hráči v uplynulých dňoch najviac zažiarili? Zostava je založená výlučne na systéme hodnotenia hráčov Flashscore, ktorý vychádza z viacerých štatistík. Nominovaní boli len tí, ktorí odohrali aspoň 100 minút.
Ideálna zostava základných skupín Eura.
Ideálna zostava základných skupín Eura.Flashscore

Brankár

Giorgi Mamardašvili (Gruzínsko) 7,7

Gruzínci sú jedným z najväčších prekvapení a za svoj postup do osemfinále môžu vďačiť hlavne brankárovi Mamardašvilimu. Opora Valencie predviedla proti Českej republike skvostných desať zákrokov, okrem toho si udržala čisté konto pri senzačnom víťazstve nad Portugalskom.

Obrancovia

Dani Carvajal (Španielsko) 7,7

Carvajal má 32 rokov, ale stále odvádza obrovský kus práce. Počas dvoch vystúpení v skupinovej fáze nabehal 21,5 kilometra a pri víťazstve 3:0 s Chorvátskom sa podieľal na góle. Bol to jeho prvý zásah v národnom tíme, pričom na Eure hrá vôbec premiérovo v kariére.

Aymeric Laporte (Španielsko) 7,7

Laporte je dôkazom toho, že presun do Saudskej Arábie nemusí nutne znamenať pokles výkonnosti. Keď dostal tento 30-ročný hráč šancu, zapôsobil. Hlavne jeho zásluhou Španielsko na tomto turnaji nedostalo ani jeden gól. Teraz však tieto výkony musí zopakovať vo vyraďovačke.

Rubén Dias (Portugalsko) 7,7

Skutočnosť, že Ruben Dias v poslednom vystúpení skupinovej fázy proti Gruzínsku nehral, bola okamžite viditeľná. Bez neho stratila portugalská obrana svoj zvyčajný šarm a prehra tak bola priamym vyústením. Líder Manchestru City ukázal, aký je pre národný tím dôležitý.

Nuno Mendes (Portugalsko) 7,8

S maximálnou rýchlosťou 35,2 km/h je Nuno Mendes jedným z najrýchlejších hráčov na tohtoročnom šampionáte. Je takticky disciplinovaný a na ľavej strane portugalskej reprezentácie prináša aj veľkú útočnú hrozbu. Jeho nábehy budú ťažko brániteľné nielen pre najbližšieho súpera.

Stredopoliari

Toni Kroos (Nemecko) 7,8

Prihrávky Kroosa sú vždy maximálne presné, čo pôsobivo podčiarkuje ich 95,7-percentná úspešnosť. Síce po Eure ukončí kariéru, ale na týchto majstrovstvách Európy rozdal svojim spoluhráčom už 326 prihrávok. O tom, že je to unikát svedčí aj fakt, že druhý v poradí je Talian Nicolo Barella s 219 prihrávkami.

Pedri (Španielsko) 8,0

O Pedriho talente sa už napísalo veľa. Má len 21 rokov a napriek tomu tvorí ústrednú postavu favorizovaného Španielska. Jeho taktická vyspelosť, prehľad v hre a dominancia na lopte z neho robia jedného z najlepších hráčov sveta. La Furia Roja v ňom má drahokam, s ktorým môže dôjsť až na vrchol.

Fabian Ruíz (Španielsko) 8,1

V španielskom tíme sú určite väčšie mená ako Ruíz. Dvadsaťosemročný hráč je však zatiaľ absolútnou špičkou. Jeho nádherný gól pri víťazstve nad Chorvátskom zostane fanúšikom dlho v pamäti a 91,5-percentná úspešnosť prihrávok tiež nenecháva nikoho na pochybách, že v súčasnej forme je hráčom svetovej triedy.

Útočníci

Cody Gakpo (Holandsko) 7,8

S ôsmimi úspešnými driblingami či dvomi gólmi si Gakpo svoju nomináciu do najlepšej zostavy skutočne zaslúžil. Holandsko síce postúpilo s odretými ušami a až z tretieho miesta, ale do osemfinále dostalo hrateľného súpera z Rumunska. Navyše Oranjes už neraz potvrdili, že vyraďovacia fáza im svedčí.

Kylian Mbappé (Francúzsko) 8,5

V otváracom súboji proti Rakúsku najprv skvelou individuálnou akciou pripravil vlastný gól a potom si zlomil nos. Tí, ktorí sa obávali, že superhviezda vynechá zvyšok majstrovstiev Európy, sa mýlili. V treťom skupinovom zápase s Poľskom sa vrátil so špeciálnou maskou a okamžite strelil zásah pri remíze 1:1. Bol jeho prvý na ME.

Strelcom vládne Mikautadze, zostave skupín Musiala.
Strelcom vládne Mikautadze, zostave skupín Musiala.Opta by StatsPerform/Profimedia

Jamal Musiala (Nemecko) 8,7

Tento 21-ročný mladík je považovaný za najväčší zázrak nemeckého futbalu. Svoj talent už niekoľkokrát dokázal na najvyššej úrovni, ale jeho prvý veľký turnaj (MS 2022) sa ukázal ako obrovské sklamanie. Tentoraz je však všetko inak. Musiala dribluje, čaruje, strieľa góly. Podarilo sa mu to už dvakrát.

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!