Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Foden verí v silu Anglicka na ME: Jeden z najlepších tímov, aký som za dlhý čas videl

Foden môže byť kľúčovou postavou Albionu na ME.
Foden môže byť kľúčovou postavou Albionu na ME.Reuters
Phil Foden (24) verí v silu reprezentácie Anglicka. Ofenzívny futbalista sa vyjadril, že tím Albionu sa postupne zlepšuje a dúfa, že víťazstvom na majstrovstvách Európy v Nemecku prinesie svojim priaznivcom "neopakovateľný pocit".

Pod vedením Garetha Southgatea sa Anglicko dostalo do semifinále majstrovstiev sveta 2018 a štvrťfinále majstrovstiev sveta 2022, ako aj do finále Eura v roku 2021, v ktorom prehralo s Talianskom.

"Je pekné vidieť, že môžeme konkurovať najlepším národom a dostať sa do posledných fáz turnajov. V minulosti s tým anglické tímy bojovali," povedal Foden v rozhovore pre Daily Mail a pokračoval:

"Gareth to už nejaký čas buduje, kráčame vpred správnym smerom. Keď hráte, máte husiu kožu. Počujete rev plného štadióna, národnú hymnu. Je to niečo, čo ste videli ako dieťa, keď ste vyrastali s vedomím, že chcete byť hráčom Anglicka. Je to pocit, ktorý by som chcel, aby ľudia zažili. Niečo, čo sa stane raz za život."

Foden, ktorý zažil s Manchestrom City už šiesty majstrovský ročník a bol vyhlásený za hráča sezóny Premier League, bude pravdepodobne jedným z prvých mien na Southgateovom zozname pri tvorbe zostavy. Angličania majú okrem neho aj kvalitného náhradníka v podobe Colea Palmera z Chelsea, ktorý bol po minuloročnom príchode do londýnskeho klubu zo Citizens vyhlásený za najlepšieho mladého hráča sezóny.

"Hráči na lavičke sú rovnako dobrí a mužstvo je jedno z najlepších, aké som za dlhý čas videl," povedal Foden aj smerom k bývalému klubovému spoluhráčovi. 

"Všetci sú vo forme. Ak chceme niečo vyhrať, potrebujeme, aby chlapci bojovali o dres, aby prišli z lavičky a urobili rozdiel. Vždy som vedel, že Palmer bude mať skvelú kariéru. Keď máte špičkového hráča, hneď to vidíte," dodal.

Anglicko najbližšie odohrá dva priateľské zápasy - s Bosnou 3. júna v St. James' Parku a s Islandom 7. júna vo Wembley. Následne sa vydá na EURO, v základnej skupine C bude spolu so Srbskom, Dánskom a Slovinskom.