Francúzi si vylámali zuby na Kanade, rozlúčka Girouda. Taliani uspeli s Bosnou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Francúzi si vylámali zuby na Kanade, rozlúčka Girouda. Taliani uspeli s Bosnou

Ani Giroud, ktorý odohral doma posledný duel v národom drese, nenašiel recept na defenzívu Kanady.
Ani Giroud, ktorý odohral doma posledný duel v národom drese, nenašiel recept na defenzívu Kanady.Profimedia
Prekvapivo iba bez gólov sa rozišli francúzski futbalisti v generálke s Kanadou. Tréner Deschamps (55) dal priestor prakticky plnej zostave. Naopak Taliani s Bosnou nezaváhali a rozhodli o svojom triumfe 1:0 ešte v prvom polčase.

Taliansko - Bosna a Hercegovina 1:0

Na štadióne Empoli hostili Taliani v poslednom prípravnom strete pred Eurom Bosnu a Hercegovinu. O ich triumfe rozhodol krátko po polhodine hry pekným gólom Frattesi, keď efektne volejom zakončil zvnútra šestnástky center zľava z kopačky Chiesu pod brvno. 

Manažér Luciano Spalletti urobil deväť zmien oproti utorkovej remíze 0:0 s Tureckom, pričom v základnej zostave ponechal iba útočníka Chiesu a stredopoliara JorginhaTaliansko začne svoju kampaň na Eure v sobotu proti Albánsku, následne sa 20. júna stretne so Španielskom a o štyri dni neskôr s Chorvátskom.

Francúzsko - Kanada 0:0

Finalista uplynulých dvoch majstrovstiev sveta Francúzsko v Bordeaux, prekvapivo, remizovalo s Kanadou 0:0. Výbery týchto dvoch krajín sa pritom stretli proti sebe ešte len druhýkrát v histórii. K predchádzajúcemu vzájomnému meraniu síl prišlo na svetovom šampionáte v roku 1986 v Mexiku, kde o výhre Francúzov rozhodol gól Jeana-Pierrea Papina. Les Bleus odštartujú púť Eurom v Nemecku 17. júna zápasom s Rakúskom.

Štatistika stretnutia.
Štatistika stretnutia.Flashscore

S domácimi fanúšikmi sa lúčil Olivier Giroud, ktorý po európskom turnaji ukončí reprezentačnú kariéru. V 62. minúte sa dočkal počas striedania potlesku v stoji. Kým Francúzi cestujú do Nemecka, Kanada má pred sebou Copu Américu. Pod vedením nového trénera Jesseho Marscha začne 20. júna proti Argentíne Lionela Messiho, o päť dní neskôr sa stretne s Peru a 29. júna s Čile.

Ďalšie výsledky:

Čierna Hora - Gruzínsko 1:3