Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Francúzsko v semifinále vypadne s Anglickom, predpovedá Jan Morávek pred začiatkom Eura

Flashscore
Bude mať Mbappé opäť dôvod na radosť?
Bude mať Mbappé opäť dôvod na radosť?AFP
Futbalové majstrovstvá Európy v Nemecku sa začnú už o niekoľko dní. V rámci nášho seriálu Cesta na EURO vám ponúkneme stručný prehľad skupiny D, v ktorej sa okrem jedného z favoritov celého šampionátu z Francúzska, predstavia aj Holandsko, Rakúsko a Poľsko. Svoj pohľad na vývoj skupiny D nám poskytol Jan Morávek (34), bývalý futbalový reprezentant a hráč Bundesligy, teraz expert českej mutácie Flashscore Správ.

"Francúzsko vnímam ako jasného favorita. Najväčšou výzvou pre trénera bolo zostaviť nomináciu, pretože možností mal naozaj mnoho," vysvetľuje Morávek.

"Deschamps je pri reprezentácii najdlhšie zo všetkých trénerov na Eure, skoro dvanásť rokov. Má k dispozícii exkluzívnych hráčov a myslím si, že v skupine Francúzsko nestratí ani bod a celkom bezproblémovo postúpi až do semifinále."

Cesta na EURO: Skupina D
Flashscore

Tam však tím vicemajstrov sveta zo šampionátu v Katare podľa Morávka narazí. "Myslím si, že tam dôjde k súboju s Anglickom, a bude to mimoriadne zaujímavá konfrontácia. Verím, že možno cez predĺženie alebo pokojne aj na penalty uspejú Angličania a Francúzsku zostane tretie miesto."

Ak sa má Morávek zamyslieť nad niektorými zaujímavými menami, na ktoré sa môžeme v skupine tešiť, ukazuje na výber Oranjes.

"Určite by som vypichol Xaviho Simonsa. Je to mladý hráč, na ktorom je často vidieť, že má loptu možno až príliš rád, chodí aj medzi troch hráčov a mnohokrát stráca loptu. Tréner ho za to kritizoval, ale inak sú jeho schopnosti obrovské a je to brejkový typ. To by mohol byť pre Holandsko faktor X," očakáva Jan Morávek.