Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Francúzsky šampión kritizuje národný tím: Mbappé by nemal hrať a Dembélé je hanba

Frank Leboeuf sa pustil do kritiky Mbappého a Dembélého.
Frank Leboeuf sa pustil do kritiky Mbappého a Dembélého.Profimedia
Francúzsko na EURO 2024 ešte nestrelilo gól z hry, napriek tomu bude v utorok večer hrať so Španielskom o finále. Bývalý stopér Frank Leboeuf (56), 50-násobný reprezentant a majster sveta i Európy, si pri hodnotení svojich krajanov nebral servítku pred ústa a na ofenzíve Les Bleus nenechal nitku suchú.

Leboeuf bol členom zlatej generácie francúzskej reprezentácie, ktorá na prelome tisícročí patrila k najlepším na svete. Dominovala na domácich majstrovstvách sveta 1998 a na Eure o dva roky neskôr. Bývalý futbalista teraz sleduje najpopulárnejší šport na svete najmä ako divák a je mimoriadne nespokojný so súčasným stavom národného tímu. "Ako všetci ostatní som sklamaný z toho, čo predvádzajú vpredu," hovorí v rozhovore pre Get French Football News.

Aj on už zažil s Francúzskom horšie chvíle. "Pamätám si, keď sme na majstrovstvách sveta 2002 hrali s Djibrilom Cissém, Thierrym Henrym a Davidom Trézéguetom. Všetci traja boli najlepšími strelcami vo svojich ligách vo Francúzsku, Anglicku a Taliansku. A napriek tomu sme nestrelili ani jeden gól," spomína. "Trochu mi to pripomína francúzsky tím, ktorý hral na Eure 1996. Vo štvrťfinále vyhrali na penalty nad Holandskom a potom vypadli po penaltovom rozstrele s Českom."

Pri hodnotení súčasného tímu sa obul do jeho hlavnej hviezdy. "Keď sa pozrieme na jednotlivcov, myslím si, že skutočným problémom je Kylian Mbappé. Ak nie ste schopný hrať na 100 percent pre zranenie, ale len na 50, nemali by ste hrať vôbec. Vtedy neprispievate ani sebe, ani tímu. Navyše, keď vás takto kritizujú, pravdepodobne naozaj nehráte na svojej najvyššej úrovni. Myslím si, že Bradley Barcola by jeho úlohu zvládol lepšie."

Preview zápasu Španielsko - Francúzsko.
Flashscore

Okrem Mbappého je Leboeufovi tŕňom v oku aj Ousmane Dembélé. "Je to fakt hanba, privádza ma do šialenstva. Je ako Leroy Sané pre Nemecko. Sú hráči, ktorí keď dostanú loptu, niečo očakávate a potom je to jedno veľké nič," hovorí o útočníkovi PSG.

Španielsko je poslednou prekážkou na ceste Francúzska do finále. Tím z Pyrenejského polostrova je futbalovou verejnosťou hodnotený opačne ako Les Bleus a turnajom zatiaľ prechádza s prehľadom. Preto sú pred dnešným stretnutím hráči La Roja považovaní za miernych favoritov. "V hĺbke duše budem fandiť Francúzsku, to je jasné. Z pohľadu fanúšika by som si však prial, aby o zlato bojovali Španielsko a Holandsko," priznáva.

Španielsko - Francúzsko (21:00)

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!