Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Gakpo o ambíciách Holandska: Chceme vyhrať Euro. Bude to ťažké, ale veríme si

Holandská reprezentácia sa bude snažiť prelomiť 36-ročné čakanie na titul.
Holandská reprezentácia sa bude snažiť prelomiť 36-ročné čakanie na titul. Reuters
Talent, ale aj silné priateľstvá. Holandská reprezentácia sa na nadchádzajúcom Eure bude spoliehať na individuálnu kvalitu spolu s tímovou súdržnosťou, ktorá by jej mohla po 36 rokoch opäť priniesť titul majstrov Európy. Ofenzívny univerzál Liverpoolu Cody Gakpo (25), ktorý zažiaril v drese Oranjes na majstrovstvách sveta v Katare, verí tímu trénera Ronalda Koemana (61) až na zlato.

Po dlhom období a zmenách v kádri sa holandský tím opäť prezentuje v dobrom svetle. Obranu drží pokope kapitán Virgil Van Dijk z Liverpoolu, stred poľa riadi Frenkie de Jong z Barcelony, v útoku operujú Memphis Depay z Atlética Madrid a spomínaný Gakpo. Pomerne sľubný tím dúfa, že sa mu podarí zopakovať víťazstvo na Eure 1988, ktoré sa tiež konalo v Nemecku.

"Očakávania sú veľké," povedal Gakpo v rozhovore pre ESPN a dodal: "Myslím si, že na papieri máme veľmi dobrý tím s veľkými menami."

"Myslím si, že ako skupina sme veľmi kompaktní. Poznáme sa už dlho a veľa od seba očakávame, vieme, čoho je každý hráč schopný," povedal Gakpo o súčasnom tíme. "Neviem, ako nás vníma okolitý svet, ale chceme dosiahnuť najvyšší možný cieľ, ktorým je víťazstvo na Eure. Bude to veľmi ťažké, ale veríme si," prezradil sebavedomý útočník.

Holanďania začnú prípravu na šampionát priateľským zápasom v Rotterdame proti Kanade. Oranjes čaká aj generálka proti Islandu pred domácim publikom. V Hamburgu vstúpia do turnaja zápasom proti Poľsku 16. júna.