EURO 2024: Gruzínsko hralo o zápis do histórie a my sme sa im nevyrovnali, mrzí trénera Martíneza

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Gruzínsko hralo o zápis do histórie a my sme sa im nevyrovnali, mrzí trénera Martíneza

Portugalsko zápas nevypustilo, obhajoval svoj tím tréner Martínez.
Portugalsko zápas nevypustilo, obhajoval svoj tím tréner Martínez.Reuters
Tréner Portugalska Roberto Martínez (50) odmietol po prekvapujúcej prehre 0:2 s Gruzínskom, že by jeho tím podcenil outsidera. Podľa španielskeho trénera išlo nováčikovi na európskom šampionáte o historický výsledok a postup do osemfinále, pričom favorit sa mu nevyrovnal v nasadení. Martínez verí, že táto prehra môže Portugalcom pomôcť pred vyraďovacou fázou.

Gruzínsko - Portugalsko 2:0

Majstri Európy z roku 2016 prehrávali už od druhej minúty po góle Chviču Kvaraccheliju. Po zmene strán pridal poistku z penalty Georges Mikautadze, s tromi gólmi najlepší strelec šampionátu.

"Nič sme nepodcenili, Gruzínsko odohralo najväčší zápas vo svojej histórii. Mali sme vlažný začiatok a súper dal skorý gól, čo presne potreboval. Bohužiaľ, neboli sme takí presní vo finálnej fáze a aj ich brankár podal skvelý výkon. Zaslúžili si vyhrať," uznal Martínez na tlačovej konferencii.

Zostrih zápasu Gruzínsko - Portugalsko.
TV Markíza

Portugalsko malo už pred zápasom istotu prvého miesta v skupine F a Martínez urobil hneď osem zmien v základnej zostave v porovnaní s posledným víťazstvom nad Tureckom. Hviezdny kapitán Cristiano Ronaldo v nej zostal, ale za 66 minút hry sa nepresadil. Je to prvýkrát, čo neskóroval v skupinovej fáze veľkého turnaja. Na predchádzajúcich piatich európskych a svetových šampionátoch sa mu to vždy podarilo.

"Bol to posledný zápas v skupine a chceli sme dať šancu aj iným hráčom. Nemyslím si, že sme zvolili zlú taktiku alebo zostavu. Bolo to o nasadení, intenzite. Gruzínsko hralo o to, aby sa zapísalo do histórie a my sme sa im nevyrovnali."

Najzaujímavejšie štatistiky.
Najzaujímavejšie štatistiky.Opta by StatsPerform

"Prekvapilo ma však, že udržali také vysoké tempo takmer až do konca. Ich tréner odviedol skvelú prácu," pochválil Martínez svojho francúzskeho náprotivka Willyho Sagnola.

Portugalsko sa v pondelok vo Frankfurte stretne v osemfinále so Slovinskom. V marci Slovinci vyhrali v príprave 2:0. "Bude to iný zápas. Hrajú trochu klubový futbal, majú pevnú obranu a nebezpečnú dvojicu útočníkov."

"Na turnaji nie je žiadny duel jednoduchý, o čom sme sa presvedčili. Prehra je pre nás varovaním, paradoxne nám môže pomôcť," dodal Martínez.

Slovensko spoznalo osemfinálového súpera, v nedeľu narazí na Anglicko

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!