EURO 2024: Ešte sa má čo učiť, hovorí Gündogan o Yamalovi

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Gündogan pred duelom gigantov upozornil na slabiny Yamala: Ešte sa má čo učiť

Yamal sa vo veku 16 rokov etabloval v základnej zostave Španielska.
Yamal sa vo veku 16 rokov etabloval v základnej zostave Španielska.Profimedia
Štvrťfinále majstrovstiev Európy prinesie očakávaný súboj ťažkých váh. Zatiaľ čo Španielsko aj Nemecko sa v nedávnej minulosti stratili vo vlastnom tieni, na tohtoročné EURO si dokonale načasovali svoje znovuzrodenie. Na silné a slabé stránky najväčšieho španielskeho talentu Lamineho Yamala (16) upozornil na predzápasovej tlačovej konferencii jeho spoluhráč z Barcelony Ilkay Gündogan (33).

Španielsko - Nemecko (piatok, 18:00)

Tieto dve futbalové veľmoci doteraz s ľahkosťou plnili úlohu Goliášov, a tak niet divu, že ich nadchádzajúci duel sa často označuje za predčasné finále. Hráči Die Mannschaft môžu podľa slov svojho kapitána ťažiť z taktickej nezrelosti posledného zázraku La Masie.

"Stále sa má čo učiť, najmä jeho aktivita v obrane nie je najlepšia. Môžeme dostať príležitosť hrať v priestoroch, ktoré tak dobre nepokrýva," prezradil Gündogan pre televíziu ARD.

Zostrih zápasu Španielsko - Gruzínsko.
TV Markíza

Na druhej strane skúsený stredopoliar vie že Yamal je vpredu ťažko zastaviteľný. "Ak stratíte loptu, je to možno najlepší hráč Španielska na rýchly prechod, takmer najnebezpečnejší z celého tímu," dodal.

Napriek výborným výkonom však 16-ročný krídelník stále čaká na svoj prvý gól a jeho cenou útechy by mohli byť dve asistencie. Hráči La Roja sú zatiaľ druhí najproduktívnejší na turnaji, len o jeden gól zaostávajú za desaťgólovým Nemeckom. Gündogan povedal, že hráči hostiteľskej krajiny sa v piatok v Stuttgarte v žiadnom prípade nemusia pred Španielmi skrývať.

"Aj my máme mimoriadne dobrý tím, môžeme a budeme viac než držať krok. Myslím si, že majú pred nami väčší rešpekt, ako verejne priznávajú. Zápas proti Chorvátsku nebol taký jednoznačný, ako naznačuje výsledok. Gruzínsko taktiež poukázalo na jednu či dve španielske slabiny," zdôraznil bývalý hráč Manchestru City. Španielsko vyhralo nad Chorvátskom 3:0 a nad Gruzínskom 4:1.

"Z hľadiska futbalu, atraktivity, ale aj efektivity proti sebe stoja dva z troch alebo štyroch najlepších tímov súčasnosti," uzavrel Gündogan.

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!