Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hlavne nesmieme panikáriť. Vieme, čo musíme zlepšiť, hlási Southgate po fiasku s Islandom

eFotbal / René Machálek
Southgate nemohol byť s výkonom svojich zverencov spokojný.
Southgate nemohol byť s výkonom svojich zverencov spokojný.Profimedia
Najväčší favorit nadchádzajúceho Eura v Nemecku sa spamätáva zo šokujúcej prehry s Islandom. Fanúšikovia Anglicko doma vo Wembley vypískali a tréner Gareth Southgate (53) len stroho priznal, že chápe ich rozčarovanie.

Anglicko - Island 0:1

Keď sa k tomu pridá správa o zranení Johna Stonesa, na ostrovoch nezaspávali ľahko. "Úplne chápem reakciu fanúšikov, nehrali sme dobre," cituje trénera Anglicka portál dailymail.co.uk.

Prognózy pred šampionátom pasovali Angličanov do úlohy najväčšieho favorita na zisk titulu. O to viac fanúšikov teraz krúti hlavou nad tým, ako sa tím deväť dní pred začiatkom Eura prezentoval.

"Mali sme niekoľko dobrých šancí, ktoré sa väčšinou končia gólom. Zápas by hneď vyzeral inak," vysvetlil Southgate príčinu zlyhania. "Nebolo to však ideálne. Vôbec nebudem skrývať, že som sklamaný. Hlavné je nepanikáriť. Vieme, čo musíme do Eura zlepšiť," dodal.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Na margo striedania Stonesa iba poznamenal, že oporu radšej stiahol z hry pre zdravotné problémy. Hráča trápil zranený pravý členok.

"Rozhodli sme sa, že sa neoplatí riskovať, pretože sme blízko turnaja a on je pre nás veľmi dôležitý hráč. Veríme, že na EURO bude v poriadku," nechal sa počuť Southgate. Jeho hráči vyslali do priestoru troch žrdí za celú minutáž iba jednu strelu.

Bývalý anglický reprezentant Wayne Rooney tvrdil, že v piatok večer vo Wembley poriadne nefungovala najmä defenzíva. "Vzadu nám chýbali skúsenosti. Som si istý, že tréneri to s mužstvom vyladia. Musíme byť vzadu agresívnejší a viac podporovať útok," povedal Rooney pre televízny kanál, pričom v zadných radoch mu veľmi chýbal Harry Maguire.

"Výsledok zápasu s Islandom nebol najdôležitejší. Ide o to, aby sa hráči z poučili," vyhlásil bývalý vynikajúci útočník. On sám sa už nevie dočkať, ako sa Anglicko predstaví na majstrovstvách Európy.

"Je to vzrušujúce. Určite máme ofenzívnu silu. Keď to zvládneme, tak si myslím, že máme veľkú šancu na Eure uspieť," pridal očakávania nový lodivod druholigového Plymouthu.