Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hološko si v Nemecku pozrie dva zápasy, titul praje Angličanom

Hološko sa teší na šampionát v úlohe diváka.
Hološko sa teší na šampionát v úlohe diváka.Profimedia
Bývalý slovenský futbalista Filip Hološko (40) nebude chýbať v hľadisku počas prvého zápasu Slovákov na ME 2024 v nemeckom Frankfurte. Na duel s Belgickom sa veľmi teší a verí, že sa z neho družina trénera Francesca Calzonu odrazí k postupu z E-skupiny.

Bývalý útočník si zahral za Slovensko na majstrovstvách sveta v Južnej Afrike v roku 2010. Pred žrebom ME 2024 pozorne sledoval, aké tímy vyžrebujú jeho nasledovníkom:

"Je to určite hrateľné. Najťažší súper je Belgicko, na ten zápas sa chystám aj ja. Po tom, ako si postup vybojovala Ukrajina, tak som si povedal, že to je silný súper a dokonca si myslím, že silnejší ako Rumunsko. Podľa mňa sa rozhodne medzi nami a Ukrajinou," povedal pre TASR.

Okrem prvého zápasu Slovákov na ME sa chytá aj na duel v Hamburgu medzi Českom a Tureckom. "Chcel som ísť aj na iné zápasy, ale nepodarilo sa mi zohnať vstupenky, tak som si zohnal cez manželku aspoň na Česko. Chcel som vidieť Turecko, deväť a pol roka som tam hrával a myslím si, že som tam zanechal dobré meno, tak som túžil vidieť ako na tom sú."

Okrem samotného duelu si chce bývalý reprezentant užiť aj atmosféru a nemeckú pohostinnosť. "Určite sa teším, s Belgickom bude skvelá atmosféra. Vieme zahrať proti papierovo silným mužstvám, je to dôležitý štart. Bod by bol dobrý, tri mimoriadne. Idem s partiou kamarátov, chceme si to vo Frankfurte užiť počas dvoch dní, máme v pláne aj nejaké pivko. Verím, že to dobre dopadne. Na ME sme tretíkrát v rade, káder máme dobrý a verím, že postúpime zo skupiny."

Hološko si zahral na MS v roku 2010.
Hološko si zahral na MS v roku 2010.Profimedia

Výpočet favoritov bol pre Hološka ťažký, ale prezradil, komu by doprial trofej: "Favoritov je veľmi veľa, určite Francúzi, ale najviac to želám Anglicku. Majú mladý tím a mohli by konečne uspieť na veľkom turnaji. Osobne si myslím, že pôjdu ďaleko. Určite budem držať palce Slovákom, potom Čechom, lebo mám manželku Češku."

Štyridsaťročný bývalý zakončovateľ, ktorý okrem Turecka, Slovenska a Česka pôsobil aj v Austrálii, sa teší aj na individuálne výkony mnohých hviezd. Jednu mal nedávno možnosť sledovať v ligovom zápase.

"Od manželky som na 40 rokov dostal lístky na zápas Realu Madrid s Alavésom. Judea Bellinghama som teda videl na vlastné oči a je to jedna zo superstars anglického tímu. Ale jedna z najväčších hviezd, ktorá ktorá bude určite ašpirovať na kráľa strelcov, bude Kylian Mbappé z Francúzska," zakončil pre TASR Hološko.

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal