Hráči musia prežívať obrovské sklamanie, veľmi to mrzí, analyzuje Grendel

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hráči musia prežívať obrovské sklamanie, veľmi to mrzí, analyzuje Grendel

Erik Grendel zhodnotil zápas proti Anglicku.
Erik Grendel zhodnotil zápas proti Anglicku.Dušan Pethő
Posledný zápas Slovenska na európskom šampionáte proti Anglicku okrem celého národa pozorne sledoval aj expert Flashscore Správ pre EURO 2024. Tým je bývalý reprezentant, trojnásobný majster Slovenska a niekdajší hráč Slovana, Trnavy či poľského Górniku Zabrze - Erik Grendel (35). Momentálne asistent hlavného trénera v Pohroní. Niekdajší výborný stredopoliar analyzoval stretnutie, ktoré prinieslo koniec slovenského výberu na európskom šampionáte.

Sokoli neboli ďaleko od senzácie, pretože po treťom góle Ivana Schranza na šampionáte proti veľkému favoritovi viedli, ale Jude Bellingham nožničkami poslal niekoľko sekúnd pred koncom nadstavenie duel do predĺženia a v ňom už po päťdesiatich sekundách rozhodol Harry Kane.

"Prevláda u mňa smútok, ale aj hrdosť na chlapcov a na to, čo dokázali. Tieto slová ich neutešia, boli veľmi blízko. Neviem si predstaviť, čo musia cítiť po takomto zápase oni. Delila ich minúta od postupu. Zaslúžia si obrovské uznanenie, urobili Slovensku skvelú reklamu," hovoril Grendel.

Anglicko - Slovensko 2:1 pp

Aj jemu sa ťažko hľadali slová, slovenskému tímu veľmi fandil a veril, že sa postup podarí. "Nevidím do hláv hráčov, ale určite prežívajú obrovské sklamanie, ktoré budú vstrebávať ešte dlho. Takáto šanca sa už nemusí vyskytnúť, ale ja verím, že sa to bude opakovať," pokračoval.

Aj vo štvrtom stretnutí na tohtoročnom šampionáte sa dokázalo Slovensko dostať do vedenia, avšak tretí raz o tento náskok prišlo.

"Išli sme si za tým od začiatku. Chalani si určite povedali, že v prvých 30 minút chcú streliť gól, čo sa podarilo a zaslúžene sa dostali do vedenia. Anglicko najskôr hralo veľa do šírky bez prekvapivých momentov. Potom však tlak zvyšoval," opisuje Grendel.

Zostrih zápasu Anglicko - Slovensko.
TV Markíza

"Na začiatku druhého polčasu prišiel neuznaný gól, následne žrď. Dá sa povedať, že Anglicko malo v druhom dejstve už obrovský tlak, preto svojim spôsobom vyrovnalo zaslúžene. My sme už potom neboli tak nebezpečný, no prísť o postup takýmto spôsobom, to veľmi mrzí," uvedomuje si.

"My sme boli nebezpeční v prvom polčase, v druhom už nie, ale aj v predĺžení, keď Anglicko dalo nohu z plynu a plne sa sústredilo na defenzívu. Pekarík mal šancu, škoda, že to tam nepadlo, aby sme išli aspoň do penált," tvrdí Grendel.

Za výkony na celom turnaji nevedel vybrať len jedného najlepšieho hráča. "Všetci si zaslúžia absolutórium, podali výborné výkony. V prvom rade by som vyzdvihol celý tím ako kolektív a hráčom by som odkázal, že všetci sme na nich hrdí," dodal.

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!