EURO 2024: Hrali sme lepšie ako v ostatných zápasoch, poznamenal Kane po remíze so Slovinskom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hrali sme lepšie ako v ostatných zápasoch, poznamenal Kane po remíze so Slovinskom

Kane strelil na turnaji v troch zápasoch len jeden gól.
Kane strelil na turnaji v troch zápasoch len jeden gól.Profimedia
Harry Kane (30) trvá na tom, že Anglicko splnilo svoju misiu, keď na Eure obsadilo prvé miesto v skupine C napriek tomu, že v utorok so Slovinskom uhralo nemastnú-neslanú remízu 0:0.

Anglicko - Slovinsko 0:0

Zverenci Garetha Southgatea boli po záverečnom hvizde vypískaní po tom, čo počas dusnej noci v Kolíne opäť nezapôsobili. Ani tretí mdlý výkon po sebe nezabránil Anglicku, aby obsadilo prvé miesto v skupine, ktoré by mu mohlo ponúknuť potenciálne ľahšiu cestu do finále.

Zostrih zápasu Anglicko - Slovinsko.
TV Markíza

Kapitán Anglicka Kane vyhlásil, že to bol lepší výkon ako pri remíze 1:1 s Dánskom a nervóznom víťazstve 1:0 proti Srbsku, ktoré jej predchádzali.

"To bol cieľ pred začiatkom turnaja - dostať sa na prvé miesto v skupine a kontrolovať náš osud. Myslím si, že sme hrali oveľa lepšie ako v ostatných dueloch. Nedokázali sme zvládnuť iba koncovku, ale tešíme sa na ďalší zápas. Vytvorili sme si niekoľko pološancí a boli tam aj také, ktoré sme možno mohli zvládnuť lepšie," nechal sa počuť Kane.

Anglicko vyzeralo v druhom polčase o niečo lepšie, akonáhle Southgate poslal na ihrisko Kobbieho Mainoa a Colea Palmera, aby vliali trochu energie.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Opta by Stats Perform

"Myslím si, že chlapci, ktorí nastúpili, si počínali naozaj dobre a priniesli vysokú energiu, čo je presne to, čo potrebujeme. Potrebujeme, aby sa každý zapojil a to sa nám zatiaľ darí," povedal Kane.

Anglicko sa bude musieť výrazne zlepšiť, ak chce vyhrať prvú veľkú trofej po 58 rokoch. Kane bol však presvedčený, že existujú náznaky, že Albion ide správnym smerom.

"Tieto zápasy sú ťažké. Už sme to zažili a v minulosti sme sa zlepšili, keď sme sa dostali do vyraďovacích bojov. Čaká nás náročná výzva a my máme dostatok schopností na to, aby sme šli ďalej," doplnil kanonier Bayernu Mníchov.

Konečná tabuľka skupiny C. Do osemfinále ide aj tretie Slovinsko.
Konečná tabuľka skupiny C. Do osemfinále ide aj tretie Slovinsko.Flashscore

Anglický obranca John Stones vyjadril pochopenie pre sklamaných fanúšikov, ktorí na konci stretnutia dali najavo sklamanie pokrikmi a piskotom.

"Chápem frustráciu fanúšikov, nevyužívame šance, ale taký je futbal - nikdy to nebude ľahký zápas. Cieľom bolo dostať sa na prvé miesto v skupine, čo sa nám podarilo. Nie vždy to však je ľahká cesta. Nebude to ľahké, keď máme na chrbte terč, ktorý nás má zraziť dole. Myslím si, že oproti ostatným dvom duelom došlo k veľkému zlepšeniu," zamyslel sa stopér Manchestru City.

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!