Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ibrahimovičov rekord netrval dlho, ihneď ho prekonal hráč Gibraltáru

Hviezda futbalu dokazuje kvality aj vo vyššom športovom veku.
Hviezda futbalu dokazuje kvality aj vo vyššom športovom veku. AFP
Švédsky útočník Zlatan Ibrahimovič (41) sa v piatok stal druhým najstarším hráčom, ktorý nastúpil v kvalifikácii na majstrovstvá Európy, ale jeho historický večer sa skončil prehrou 0:3 s Belgickom.

Ibrahimovič nastúpil ako striedajúci hráč v 73. minúte zápasu kvalifikácie o EURO 2024, keď v Solne hostilo Švédsko tím Belgičanov. Domáca hviezda, ktorá sa narodila 3. októbra 1981, bola pôvodne oslavovaná ako najstarší muž, ktorý sa objavil v európskej kvalifikácii.

Potom sa však ukázalo, že rekord si v piatkovom dueli proti Grécku pripísal útočník Gibraltáru Lee Casciaro, ktorý sa narodil 29. septembra 1981. Vo veku 41 rokov, päť mesiacov a 21 dní Ibrahimovič stále viac a viac predbieha bývalého talianskeho brankára Dina Zoffa, ten hral proti Švédsku 29. mája 1983 vo veku 41 rokov, tri mesiace a jeden deň.

Švédsky útočník Zlatan Ibrahimovič sa pripravuje na nástup počas futbalového zápasu skupiny F kvalifikácie EURO 2024 medzi Švédskom a Belgickom.
Švédsky útočník Zlatan Ibrahimovič sa pripravuje na nástup počas futbalového zápasu skupiny F kvalifikácie EURO 2024 medzi Švédskom a Belgickom. AFP

Ikonický útočník z AC Miláno sa minulý víkend stal najstarším hráčom histórie Serie A, ktorý strelil gól. Zdôraznil tiež, že chce hrať na finálovom turnaji európskeho šampionátu v Nemecku, keď bude mať 42 rokov a bude najstarším hráčom, ktorý sa kedy zúčastnil tohto podujatia.

Čaká ho však ťažký boj o naplnenie tejto ambície. Romelu Lukaku zaznamenal hetrik a zabezpečil tak novému belgickému trénerovi Domenicovi Tedescovi víťazný štart po tom, ako vystriedal Roberta Martíneza.

"Sú to tri veľmi dôležité body. Získať ich a streliť tri góly vo Švédsku nie je ľahké pre žiadne mužstvo. Víťazstvo je vždy to najlepšie, čo môže tím zjednotiť. Čo sa týka môjho výberu zostavy, chlapci ukázali, že som sa nemýlil," povedal Tedesco.

Útočník Interu Miláno otvoril skóre tesne po polhodine hry, keď do vzdialenejšieho rohu namieril krížnu strelu Dodiho Lukebakia. Zástupca berlínskej Herthy vytvoril pre kolegu aj druhý zásah. Náhradník Johan Bakayoko sedem minút pred koncom prihral zakončovateľovi na spečatenie hetriku a Belgicko zaznamenalo 15. víťazstvo v európskej kvalifikácii po sebe.