Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ja som ten, kto musí prevziať zodpovednosť, reaguje Deschamps po vypadnutí Francúzska

Didier Deschamps nedoviedol Francúzov k ďalšiemu európskemu titulu.
Didier Deschamps nedoviedol Francúzov k ďalšiemu európskemu titulu.Reuters
Neefektívnosť pred bránou stála Francúzsko vypadnutie v semifinále Eura, uviedol tréner Didier Deschamps (55) po utorňajšej prehre so Španielskom.

Španielsko - Francúzsko 2:1

Francúzi dali na turnaji štyri góly v šiestich zápasoch, pričom zásah Randala Kola Muaniho proti Španielsku bol po dvoch vlastných góloch a penalte prvým, ktorý strelili z otvorenej hry. Rozpačitá koncovka, najmä od kapitána Kyliana Mbappého, ktorý nebol po zlomenine nosa vo forme, im nepomohla po tom, ako prehrávali 1:2 a potrebovali vyrovnať.

"Ja som ten, kto musí prevziať zodpovednosť," povedal Deschamps po otázkach o slabej forme Mbappého a Antoina Griezmanna, ďalšieho kľúčového hráča Francúzska.

"Ani my sme nemali k dispozícii všetky útočné zbrane, museli sme sa prispôsobiť z rôznych dôvodov. Dvojica nehrala tak dobre, ako zvyčajne, alebo na 100 % možností, pretože majú za sebou dlhé sezóny a bolo pre nich ťažké nájsť efektivitu," pokračoval Deschamps na tlačovej konferencii o duu Mbappé - Griezmann.

Zostrih zápasu Španielsko - Francúzsko.
TV Markíza

"Nastúpili sme proti veľmi dobrému španielskemu tímu. Ten potvrdil všetok potenciál, ktorý predtým ukázal. Proti súperovi, ktorý mal hru pod kontrolou, sme mohli určité veci urobiť lepšie, bojovali sme až do konca, ale aj my sme mali svoje limity, z rôznych dôvodov. Mali sme komplikované situácie, bol to šiesty zápas, a tak sme možno mali aj trochu menej energie," doplnil Deschamps.

Mbappé sa ocitol na ihrisku bez masky, no to povolili francúzski lekári, vysvetlil Deschamps po tom, ako útočník zahodil ochranu tváre. Tú používal od návratu po zlomenine nosa v úvodnom zápase Francúzska na turnaji proti Rakúsku. Mbappé predtým poznamenal, že ho dráždila, bránila mu vo výhľade a po stekaní potu sa mu ťažko nosila.

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!