Je Kane úplne fit? Nie je čas na paniku, ale na zlepšenie, odkazuje kapitán Anglicka

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Je Kane úplne fit? Nie je čas na paniku, ale na zlepšenie, odkazuje kapitán Anglicka

Kane si uvedomuje dôležitosť stretu so Slovincami.
Kane si uvedomuje dôležitosť stretu so Slovincami.Reuters
Kapitán anglickej futbalovej reprezentácie Harry Kane (30) priznal, že jeho doterajšie výkony na ME nezodpovedali vysokým štandardom. Vychýrený kanonier však trval na tom, že je fit, aj keď sa špekuluje o jeho problémoch s chrbtom.

Anglicko sa pred utorkovým zápasom so Slovinskom nachádza na čele skupiny C. Kane si je vedomý toho, že víťazstvo je dôležité pre istotu prieniku do vyraďovacej fázy. Útočník mníchovského Bayernu vo štvrtok skóroval pri remíze Dánskom, ale ani v jednom zo zápasov nevyzeral v najlepšej forme, čo viedlo ku kritike zo strany odborníkov a fanúšikov.

"Hral som najlepšie, ako viem? Nie," povedal Kane novinárom a pokračoval: "Ale v skupine na MS 2022 ani na ME v roku 2021 som neskóroval, takže z môjho pohľadu je to bonus, že som teraz dal jeden gólVždy hodnotím najprv sám seba a viem, že môžem hrať lepšie, no nepanikárim, nedávam si príliš vysoké alebo nízke ciele."

Preview zápasu Anglicko - Slovinsko.
Flashscore

Kane bol v druhom polčase súboja proti Dánom vystriedaný, čo bol pre fanúšikov zvyknutých vidieť najlepšieho anglického strelca na ihrisku až do záverečného hvizdu neznámy pohľad. "V prvom zápase som sa cítil tak fit ako celú sezónu. V druhom som striedal, ale to bolo spôsobené tým, že manažér chcel vidieť niečo iné a možno osviežiť najmä hráčov vpredu," vysvetlil.

"Každým zápasom sa cítim lepšie, som fit a na predchádzajúcich turnajoch som hovoril o tom, že sa snažím, aby som dosiahol svoje maximum smerom k najdôležitejšej časti turnaja, ktorou je vyraďovacia časť. Z môjho pohľadu je dôležité, aby ste sa vo vyraďovačke cítili na 100 %, a ja sa takto cítim. Nie je čas na paniku, ale na zlepšenie."

Angličania vedia, že stretnutie so Slovincami v Kolíne nad Rýnom bude kľúčové. "Utorok je dôležitý pre pocit zo skupiny, chceme skončiť na vrchole a preniesť si tento impulz do vyraďovacej fázy. Jednoducho mať lepší pocit z hry a preniesť si ho do zvyšku turnaja," vravel Kane. Slovinsko v prvých dvoch zápasoch na turnaji remizovalo.

Anglicko - Slovinsko (utorok, 21:00)

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!