Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Je mi jedno kto, ale Španiel si zaslúži Zlatú loptu, hlási po triumfe na Eure Rodri

Rodri bol vyhlásený za najlepšieho hráča turnaja EURO 2024.
Rodri bol vyhlásený za najlepšieho hráča turnaja EURO 2024.Reuters
Šampióni EURO 2024 zo Španielska si zaslúžia, aby jeden z ich hráčov získal Zlatú loptu. Aspoň to vyhlásil najlepší hráč uplynulého šampionátu Rodri (28) po nedeľňajšom víťazstve 2:1 nad Anglickom.

Síce prestížnemu oceneniu dominujú hráči španielskej najvyššej súťaže, paradoxne, posledný Španiel, ktorý sa tešil zo Zlatej lopty, bol v roku 1960 Luis Suárez z Barcelony. Žiadny iný futbalista La Furia Roja, napriek zlatej generácii, ktorá triumfovala na MS 2010 a Eure 2008 i 2012, si na najcennejšiu individuálnu trofej nesiahol.

Bude zaujímave sledovať, kto ovládne Zlatú loptu tentoraz. Anglicko disponovalo vo finále najväčšou hviezdnou silou v podobe Juda Bellinghama či najlepším strelcom všetkých čias Harrym Kaneom. V Berlíne sa však skvele predviedol španielsky supertalent, 17-ročný najlepší mladý hráč turnaja Lamine Yamal. Práve on pripravil krátko po zmene strán úvodný a zároveň otvárací zásah finále pre Nica Williamsa.

Striedajúci Cole Palmer pomohol Albionu v 73. minúte vyrovnať, no rekordný štvrtý európsky titul Španielska zabezpečil v 86. minúte striedajúci Mikel Oyarzabal. Španieli nielenže odohrali perfektný európsky šampionát, keď vyhrali všetkých sedem zápasov v Nemecku, ale strelili aj 15 gólov, čo je najviac zo všetkých tímov na uplynulých ME.

"Španielsky futbal si zaslúži víťaza Zlatej lopty," zdôraznil Rodri.

"Budem úprimný, bol by som rád, keby ju vyhral Španiel. Je mi jedno kto. Bolo by to skvelé," doplnil futbalista Manchestru City po finále Eura.

Na otázku, aké má šance on sám na zisk ocenenia, Rodri odpovedal: "Počul som, že víťaz Ligy majstrov z Realu Madrid Dani Carvajal si ho tiež zaslúži. Z individuálneho hľadiska som veľmi hrdý na to, čo robím. Rovnako na uznanie, ktoré sa mi dostáva. Ale toto hodnotenie musí urobiť niekto iný," uzavrel jeden z dôležitých ťahúňov trénera de la Fuenteho na ceste za celkovým triumfom.

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!