EURO 2024: Je príjemné to niektorým ľuďom vrátiť, odkazuje Bellingham kritikom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Je príjemné to niektorým ľuďom vrátiť, odkazuje kritikom Bellingham

Kane a Bellingham oslavujú vyrovnanie na 1:1.
Kane a Bellingham oslavujú vyrovnanie na 1:1.Reuters
Stredopoliar Jude Bellingham (21) bol hrdý nielen na to, že v závere osemfinále so Slovenskom strelil krásny vyrovnávajúci gól a zabránil tak vyradeniu Anglicka na Eure, ale aj na to, že podľa neho umlčal neoprávnenú kritiku tímu.

Anglicko - Slovensko 2:1 pp

Zdalo sa, že Anglicko sa nedokáže presadiť proti organizovaným Slovákom, ktorí sa v 25. minúte ujali vedenia zásahom Ivana Schranza, ale Bellinghamova rana znamenala predĺženie, v ktorom Harry Kane hlavou rozhodol o víťazstve 2:1.

"V reprezentačnom futbale a vo vyraďovacej fáze je to ešte horší pocit, pretože ste 30 sekúnd od konca, pričom musíte stále počúvať všetky nezmysly, ako ste sklamali celý národ ľudí," rozhovoril sa Bellingham o tlaku na tlačovej konferencii.

Zostrih zápasu Anglicko - Slovensko.
TV Markíza

"Potom však stačí 30 sekúnd, jedna strela a všetko sa môže zmeniť... Je to pocit, ktorý nechcem a nerád zažívam. Keď sa to však podarí, je to skvelé. Hrať za Anglicko je príjemné, ale je to aj veľký tlak. Ľudia hovoria veľa nezmyslov a je pekné, že keď ich vyvrátite. Môžete im to trochu vrátiť," dodal hráč nedeľňajšieho osemfinále v Gelsenkirchene

"Je náročné prísť na tlačové konferencie či rozhovory a hovoriť tak otvorene, ako futbalisti chcú, pretože nás podľa toho vždy súdia. Keď hrám futbal a som na ihrisku, strieľam góly, oslavujem ich, zároveň sa tým uvoľňujem. Je to odkaz pre pár ľudí."

Bellingham si nemyslí, že to bol jeho najlepší gól v kariére, ale poznamenal, že to bol jeden z jeho najemocionálnejších momentov. Veril, že Anglicko podalo "vo všeobecnosti dobrý výkon" a bol hrdý na charakter tímu, ktorý bol pritlačený chrbtom k múru.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Opta by Stats Perform

"Keď vo vyraďovačke dokážete vyprodukovať takýto moment a každý sa pozrie okolo seba, tak si uvedomí, že to je vlastne duch a charakter, ktorých máme. Môžu nám veľmi pomôcť," pokračoval Bellingham.

"Hrať za Anglicko by malo byť jednou z najväčších cností v kariére futbalistu. Niekedy je to dosť ťažké, cítime naozaj intenzívny tlak, fanúšikovia od nás očakávajú veľa bez ohľadu na to, čo sa stalo na posledných turnajoch."

"Ľudia veľa rozprávajú a myslím si, že to treba brať trochu osobne. Tak to aj robím. Pracujeme tvrdo a niekedy sa nám nedarí. Niekedy sa zdá, že to kritici preháňajú, ale vždy to môžete otočiť. V takýchto chvíľach je príjemné to niektorým ľuďom trochu vrátiť," uzavrela hviezda Realu Madrid.

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!