Kane: Máme veľkú šancu vyhrať EURO. Chceme sa zapísať do histórie Anglicka

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kane: Máme veľkú šancu vyhrať EURO. Chceme sa zapísať do histórie Anglicka

Kane cíti, že anglický národný tím je dostatočne kvalitný.
Kane cíti, že anglický národný tím je dostatočne kvalitný.AFP
Kapitán anglickej futbalovej reprezentácie Harry Kane (30) verí v silu svojho mužstva. Tamojší kanonier uviedol, že tím je pripravený zapísať sa do histórie. Albion otvorí EURO nedeľňajším zápasom proti Srbsku.

V rozhovore pre nemecký magazín Spiegel útočník Anglicka slovami podporil šance na zisk prelomového titulu majstrov Európy, prvej veľkej trofeje pre krajinu od MS 1966. "Netvrdím, že turnaj určite vyhráme, ale máme naozaj veľkú šancu," povedal Kane.

Obávaný strelec zaknihoval v uplynulej klubovej sezóne za Bayern Mníchov 44 gólov v 45 zápasoch vo všetkých súťažiach a teraz povedie Angličanov na podujatí, ktoré sa koná práve v jeho dočasnom domove - v Nemecku.

Kane chce, aby káder kouča Southgatea zvrátil trend sklamaní z minulosti. "V histórii Anglicka sme sa na veľkých turnajoch len ťažko dostávali cez cieľovú čiaru," vravel a priznal, že prehra vo finále ME v roku 2021 s Talianskom na penalty vo Wembley bola obzvlášť ťažká na vyrovnanie:

"Boli sme tak blízko, ako sa len dá. Ostalo to bez toho, aby sme ho vyhrali. Teraz mám pocit, že tento tím je mimoriadne hladný. Chceme sa zapísať do histórie a jediný spôsob, ako to dosiahnuť, je vyhrať titul."

Napriek hviezdnej individuálnej kariére útočník nikdy nezískal tímovú trofej. Hegemón Bundesligy z Mníchova skončil v minulej sezóne prvýkrát po 12 rokoch bez titulu. "Ak sa pozriete na moju kariéru a pochybnosti, ktoré ma sprevádzali, bol by to skvelý spôsob, ako tomu celému dať zmysel," priznal Kane.

Najlepší strelec Anglicka všetkých čias by si rád napravil chuť po tom, ako na MS 2022 v Katare nevyužil rozhodujúcu penaltu pri štvrťfinálovej prehre 2:1 s neskorším finalistom Francúzskom. "Stále to bolí a viem, že tá bolesť asi nikdy nezmizne," vysvetlil. Angličania strávia EURO v rezorte neďaleko obce Blankenhain.

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!