Kde je Mbappé? Hviezda kanoniera na Eure nežiari, kritika vo Francúzsku rastie

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kde je Mbappé? Hviezda kanoniera na Eure nežiari, kritika vo Francúzsku rastie

Mbappé hráva na ME s ochrannou maskou.
Mbappé hráva na ME s ochrannou maskou.AFP
Kylian Mbappé je vo francúzskych médiách kritizovaný za svoje výkony na prebiehajúcom európskom šampionáte v Nemecku. Nová posila Realu Madrid mala byť hlavným ťahúňom národného tímu Francúzska, zatiaľ však zaostáva za očakávaniami.

Nevýrazný herný prejav Francúzska na majstrovstvách Európy vyvoláva v krajine vášne. Do štvrťfinále sa zverenci Didiera Deschampsa prebojovali len vďaka dvom vlastným gólom súperov a zásahu z pokutového kopu, ktorý strelil práve Mbappé.

"Stav mysle, športová forma, taktická otázka. Kde je Kylian Mbappé na tomto Eure? Napriek tomu, že mužstvo postúpilo do štvrťfinále, Mbappé nehrá tak, ako všetci očakávali. Pre zlomeninu nosa nevedie Francúzsko tak, ako sa čakalo," píše L'Equipe. 

"Gól z penalty proti Poľsku, nevyužité šance, telenovela s maskou, ale postup do štvrťfinále - štart Mbappého na turnaji EURO 2024 zanechá len málo nezabudnuteľných spomienok, okrem masky, ktorá zakrýva časť jeho tváre rovnako, ako tieto prvé zápasy zakrývajú jeho hru," zdôrazňuje popredný francúzsky športový denník.

"Les Bleus sú zatiaľ v hre vďaka svojmu defenzívnemu štýlu. Ale skôr či neskôr, a možno už v piatok v Hamburgu proti Portugalsku, budú potrebovať jedného z najlepších hráčov na svete, aby urobil rozdiel, ktorý sa od útočníka jeho formátu očakáva. V súčasnosti to ešte nie je ten prípad," znie na záver.

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!