Kontrolovali sme hru, Slovensko musí byť na hráčov hrdé, analyzuje Grendel

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kontrolovali sme hru, Slovensko musí byť na hráčov hrdé, analyzuje Grendel

Erik Grendel zhodnotil zápas proti Rumunsku.
Erik Grendel zhodnotil zápas proti Rumunsku.Dušan Pethő
Tretí zápas Slovenska na európskom šampionáte proti Rumunsku okrem celého národa pozorne sledoval aj expert Flashscore Správ pre EURO 2024. Tým je bývalý reprezentant, trojnásobný majster Slovenska a niekdajší hráč Slovana, Trnavy či poľského Górniku Zabrze - Erik Grendel (35). Momentálne asistent hlavného trénera v Pohroní. Niekdajší výborný stredopoliar analyzoval stretnutie, ktoré prinieslo remízu Slovenska.

Aké sú prvé pocity po zápase?

"Obrovská radosť z postupu, pretože chlapci si to zaslúžili. Bolo to ťažké po mentálnej stránke. Posledných dvadsať minút sa už nikto nepúšťal do žiadnych veľkých kombinácií a čakalo sa na záverečný hviezd. Väčšinu stretnutia sme však boli aktívni a išli sme za výhrou."

Tretí raz Slováci otvorili skóre, takže tie úvody sú výborné...

"Zrejme áno, keďže sa to stalo už trikrát. Žiaľ, iba raz sme to dotiahli do víťazného konca, ale treba uznať aj kvalitu súpera. Rumuni si počkali, hrali zo stredného bloku a čakali na protiútoky. Po našej chybe v rozohrávke prišla nesťastná penalta, ale ustáli sme záver prvého polčasu a v druhom sme až na pár momentov kontrolovali hru. My sme boli tí, ktorí diktovali tempo do spomínanej 70. minúty. Potom sa zápas rozkúskoval a viac-menej dohral."

Slovensko - Rumunsko 1:1

Tréner Calzona spravil prvýkrát zmenu v základnej zostave. Čo ukázal Strelec?

"Podal snaživý výkon, dostal sa aj do zakončenia, mal jednu veľkú príležitosť. Škoda, že mu to tam nepadlo, ale myslím si, že trénera určite nesklamal a ten bude mať plnú hlavu rozmýšľania, ako to zloží v útoku."

Hlavne obrancovia Škriniar a Hancko si toho veľa vytrepli...

"Hralo sa o všetko. Chlapci sa obetovali pre Slovensko a ukázal všetkým, že hrajú srdcom. Môžeme byť na nich právom hrdí."

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Statsperform

Ako hodnotíte výkony Slovenska v skupine?

"Veľmi pozitívne. Zanechali sme výborný dojem, mužstvo má svoju tvár, vie čo chce hrať a ako sa dopracovať k vytúženým výsledkom. O to viac môžu byť chlapci na seba hrdí a s nimi celý slovenský národ."

Všetky štyri tímy mali v skupine štyri body, vyrovnanejšie to už ani nemohlo byť...

"Je to tak, hovorí to za všetko. Každý raz vyhral, remizoval aj prehral. Bolo to naozaj extrémne vyrovnané a rozhodli detaily. Ukrajina si môže búchať hlavu o stenu za prvý zápas proti Rumunsku."

Španielsko alebo Anglicko?

"Keď sa pozriem na formu oboch tímov, tak schodnejšie by bolo Anglicko, ale z takýchto tímov sa ťažko vyberá, pretože oba sú špičkové mužstvá s výbornými futbalistami. Pre malé Slovensko to bude obrovský sviatok. Je to odmena aj za celú kvalifikáciu. Nebude favoritom, no určite do zápasu nepôjdeme s porazeneckou náladou."

Zostrih zápasu Slovensko - Rumunsko.
TV Markíza

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!