Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kritika tímu, Mbappého a Griezmanna? Nevidím na to dôvod, sme v semifinále, odkazuje Fofana

Francúzsko oslavuje víťazstvo v penaltovom rozstrele proti Portugalsku.
Francúzsko oslavuje víťazstvo v penaltovom rozstrele proti Portugalsku.Profimedia
Hráči Francúzska si po postupe do semifinále majstrovstiev Európy nepripúšťajú kritiku svojho tímu. Zverenci trénera Didiera Deschampsa (55) trvajú na tom, že urobili dosť dobrých krokov na to, aby sa na turnaji dostali takto ďaleko.

Francúzi postúpili do poslednej štvorky napriek tomu, že na konte majú len tri góly (dva vlastné a jeden z pokutového kopu) a veľké obavy o formu kapitána Mbappého i skúseného Griezmanna. "Mne osobne je to úplne jedno. Koniec-koncov, sme semifinalisti," povedal stredopoliar Fofana na nedeľňajšej tlačovej konferencii.

V piatok bol jedným z úspešných exekútorov penalty v Hamburgu, keď Les Bleus na penalty zdolali Portugalsko a postúpili do utorkového semifinále proti Španielsku v Mníchove. "Čo sa týka úrovne Antoina a Kyliana, musíme si uvedomiť, že to stačilo na to, aby sme sa dostali do semifinále. Nevidím dôvod, prečo by sme mali hľadať negatíva," pokračoval Fofana a dodal:

"Musíme ťahať rovnakým smerom, aby sme zdvihli trofej, a nie sa trápiť tým, že ten a ten nie je vo forme alebo že spôsob, akým sme hrali, nebol dobrý, pretože v konečnom dôsledku to stačilo na to, aby sme sa dostali do semifinále."

Zostrih zápasu Portugalsko - Francúzsko.
TV Markíza

Randal Kolo Muani, ktorý proti Portugalsku nastúpil v útoku, podporil Mbappého: "Nepovedal by som, že má za sebou slabý turnaj. Mal skvelú sezónu, strelil viac ako 45 gólov. Keď vidím, že tu neskóruje, je na nás, aby sme mu pomohli a postrčili ho. Súťaž sa ešte neskončila. Okrem zlomeného nosa je fyzicky v poriadku."

Mbappé síce premenil pokutový kop v skupinovom zápase proti Poľsku, ale od zlomeniny nosa nepôsobí úplne komfortne. Fofana aj Kolo Muani tiež odmietli názory, že úroveň ME 2024 je sklamaním. "To by som nepovedal. Je ťažké skórovať, ale nepovažujem to za sklamanie," povedal druhý menovaný. "Dnešný futbal je oveľa uzavretejší, taktickejší, hrá sa viac bez lopty. Je to šachová hra," doplnil Fofana.

Kolo Muani sa vyjadril, že Francúzi budú na bitku so Španielmi pripravení: "Zápasy budú čoraz ťažšie a ťažšie. Sú jedným z najlepších tímov na turnaji, hrajú veľmi dobrý futbal. Máme radi veľké duely. Do utorka budeme pripravení." Dejiskom šlágra bude mníchovská Allianz Arena.

 

Španielsko - Francúzsko (utorok, 21:00)

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!