Kritiku od Calzonu bral pozitívne. Na pozíciu žolíka som zvyknutý, hovorí Strelec

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kritiku od Calzonu bral pozitívne. Na pozíciu žolíka som zvyknutý, hovorí Strelec

Strelec si zvykol na úlohu v tíme.
Strelec si zvykol na úlohu v tíme.Profimedia
Slovenský futbalový útočník David Strelec (23) nebol v úvodných dvoch zápasoch na ME v Nemecku v základnej zostave, no do oboch stretnutí nastúpil z lavičky. Pozícia žolíka mu podľa vlastných slov vyhovuje a oceňuje aj fakt, že je iba jeden z troch Slovákov na ME z domácej ligy.

Futbalista Slovana Bratislava má už 20 zápasov v národnom drese, väčšinou však naskakuje z lavičky: "Myslím si, že v reprezentácii mám veľmi veľa štartov v pozícii žolíka a som na to zvyknutý. Vždy sa snažím odovzdať sto percent a ukázať všetko, čo viem."

V úvodnom stretnutí nastúpil v 70. minúte namiesto Róberta Boženíka a mal aj jeden strelecký pokus. Ten však nemieril na bránu. Proti Ukrajine odohral o desať minút viac, na hrote striedal znova Boženíka.

Spolu s klubovým spoluhráčom Jurajom Kuckom sú tak momentálne jediní Slováci z Niké ligy, ktorí zasiahli do stretnutia na ME. Okrem nich je v tíme aj obranca Sebastian Kóša zo Spartaka Trnava. "Vnímam to ako pozitívnu vec, odmenu za prácu počas uplynulej sezóny. Som rád, že som tu, vieme, že to nie je jedna z top líg na svete a o to viac si to vážim," povedal Strelec pre TASR. Priznal aj to, že svojím miestom v nominácii si nebol istý - pred prípravným kempom v Rakúsku ho tréner Francesco Calzona kritizoval za málo profesionality.

Kariérna bilancia Dávida Strelca.
Kariérna bilancia Dávida Strelca.Flashscore

"Nie som ten typ, ktorý sa zrúti, keď ho niekto kritizuje. Ja to beriem ako pozitívnu vec a snažím sa zlepšovať v taktických veciach. Možno neplním nejaké taktické zámery, ktoré chce tréner. Niekedy možno zatvorím priestor inak, ako si predstavuje, je to totiž veľký pedant," dodal Strelec.

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!