EURO 2024: Krutá remíza, rekord a nádej. Modrič nekončí: Budem hrať ďalej, ale...

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Krutá remíza, rekord a nádej. Modrič v Chorvátsku nekončí: Budem hrať ďalej, ale...

Modrič bol jediným strelcom Chorvátska proti Taliansku.
Modrič bol jediným strelcom Chorvátska proti Taliansku.Reuters
Chorvátsko je na pokraji konca na aktuálnych ME, v súvislosti s jeho kapitánom Lukom Modričom (38) sa hovorilo o reprezentačnej derniére. Líder národného tímu však po remíze s Talianmi naznačil možnosť pokračovania.

Modrič, držiteľ Zlatej lopty z roku 2018, poslal Chorvátsko do vedenia niekoľko sekúnd po tom, ako sám zlyhal zoči-voči brankárovi Donnarummovi, keď nepremenil pokutový kop. Z ihriska sa po vystriedaní porúčal v 80. minúte a s poriadnou dávkou nervozity už len z lavičky sledoval svojich kolegov na ihrisku. Tí boli blízko k skvelému triumfu, ktorý však v ôsmej minúte nadstaveného času odmietol Mattia Zaccagni krásnou strelou.

Remíza posunula Taliansko medzi posledných 16 tímov a Chorváti zostali v skupine B na treťom mieste s dvoma bodmi, čo pravdepodobne nebude stačiť na obsadenie jedného z postov vyhradených pre štyri najlepšie tímy na tretích pozíciách.

Chorvátsko - Taliansko 1:1

Napriek obrovskému sklamaniu Modrič naznačil, že v reprezentácii chce pokračovať aj po 178 medzinárodných zápasoch od svojho debutu v roku 2006. "Chcel by som hrať navždy, ale pravdepodobne príde čas, keď budem musieť zavesiť kopačky na klinec. Budem hrať ďalej, ale neviem ako dlho ešte," povedal novinárom stredopoliar, ktorý sa vo veku 38 rokov a 289 dní stal najstarším strelcom gólu v histórii ME. 

Pri rýchlej analýze duelu nemal dôvod na radosť: "Bolo to veľmi stresujúce. Bojovali sme až do konca, futbal bol k nám nemilosrdný. Krutý bol predovšetkým teraz, ale aj pri remíze s Albánskom, keď sme tiež inkasovali neskorý gól."

Skúsenosti z bohatej kariéry mu však dodali aj racionálny pohľad na vec. "K futbalu to neodmysliteľne patrí. Často vám prinesie veľa úsmevov, ale inokedy vás veľmi zarmúti, ako to bolo aj teraz, keď sme remizovali takýmto spôsobom," uviedol.

"Je ťažké nájsť slová, ktorými by ste opísali svoje pocity. Samozrejme, že sa musíme odraziť. Takto to už býva. Ako som povedal, možno je to nespravodlivé, pretože za Chorvátsko sme naozaj všetci bojovali od prvého do posledného hvizdu a výsledok je taký, aký je," vravel Modrič.

"Futbaloví bohovia sa na nás nemusia vždy usmievať, ale mali by sme byť hrdí na to, ako sme reprezentovali našu krajinu," uzavrel.

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!