Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Liverpool a reprezentácia? Musím si premyslieť, čo naozaj chcem, vraví van Dijk

Virgil van Dijk nemal po vypadnutí z ME dôvod na radosť.
Virgil van Dijk nemal po vypadnutí z ME dôvod na radosť.Reuters
Kapitán Holandska Virgil van Dijk (33) v najbližších týždňoch zváži svoju budúcnosť v klube aj v reprezentácii. Podľa slov zdatného stopéra prežíva veľké sklamanie zo semifinálového vyradenia na majstrovstvách Európy.

Van Dijk uviedol, že po deviatich rokoch a 75 dueloch v národnom tíme Holandska, navyše s jedinou sezónou, ktorá mu zostáva do konca zmluvy v Liverpoole, strávi nasledujúce týždne premýšľaním o svojich ďalších kariérnych krokoch.

"Momentálne nemám najmenšiu predstavu. V lete si dôkladne premyslím, čo chcem na klubovej úrovni a ako reprezentačný hráč. Potom do toho pôjdeme znova, ale najprv sa z toho zotavím," povedal novinárom po tom, ako Anglicko zdolalo Holanďanov 2:1 a postúpilo do nedeľňajšieho finále proti Španielsku.

"Po takejto sezóne, v ktorej sa udialo všeličo, je to v závere emotívne, pretože viete, že je koniec," dodal hráč, ktorý cítil, že Oranjes majú na to, aby semifinále ME vyhrali.

"Najmä v druhom polčase som mal pocit, že výsledok sa prikloní na našu stranu. Ale Watkins dostal možno až príliš veľa priestoru a dobre zakončil," vravel o góle anglického náhradníka pár sekúnd pred koncom.

"Veľmi nás bolí, že sme inkasovali tak neskoro v zápase a teraz máme prázdne ruky. Dáte do toho všetko a ak príde gól v poslednej minúte, tak to jednoducho naštve. Áno, mrzí ma to," priznal.

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!