Livesport Daily #292: Lobotka si na Eure vypýtal veľký prestup, myslí si novinár Kotlárik

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Livesport Daily #292: Lobotka si na Eure vypýtal veľký prestup, myslí si novinár Kotlárik

Livesport Daily #292: Lobotka si na Eure vypýtal veľký prestup, myslí si slovenský novinár Kotlárik
Livesport Daily #292: Lobotka si na Eure vypýtal veľký prestup, myslí si slovenský novinár KotlárikLivesport
Slovenská reprezentácia vypadla z Eura v osemfinále po nešťastnom konci zápasu proti Anglicku. Napriek tomu zanechal tím v Nemecku veľmi pozitívny dojem, keď si dokázal vo všetkých dueloch zachovať hernú tvár a bojoval ako rovný s rovným aj proti najväčším favoritom. Aké sú dôvody úspešného vystúpenia Slovenska a ako naň nadviaže v budúcnosti? V utorňajšej epizóde podcastu Livesport Daily sa rozprávame s futbalovým reportérom RTVS a audiokomentátorom Flashscore Tomášom Kotlárikom.

"Ohlasy na vystúpenie Slovenska na Eure sú, samozrejme, len pozitívne. Vypadli sme, ale boli sme iba minútu od toho, aby sme vyradili jedného z najväčších favoritov. Zo všetkých strán je počuť slovo hrdosť, pretože náš tím vo všetkých štyroch zápasoch na majstrovstvách Európy predviedol skvelé výkony. Niektorí hráči ako Stanislav Lobotka alebo Dávid Hancko si jednoznačne vypýtali veľký prestup," hodnotí pôsobenie Slovenska na Eure Kotlárik.

"Tréner Francesco Calzona odvádza pri reprezentácii skvelú prácu, zmenil myslenie hráčov," kvituje Kotláčik posun národného výberu pod talianskym koučom. "Kritika naňho prichádzala v dobe kvalifikácie, boli tam slabšie výkony i problémy s komunikáciou. Teraz však aj jeho kritici uznali, že je to človek na svojom mieste a verím, že tento turnaj položil základy pre ďalšie veľké šampionáty, na ktoré sa dostaneme. Otázkou však, samozrejme, je, či pri tom ešte bude tréner Calzona," pripomína Kotlárik, že o trénera, ktorý má so slovenskou reprezentáciou zmluvu do konca roku 2025 s opciou na MS 2026, je vo futbalovom svete veľký záujem.

Kotlárik sa tiež zamýšľa nad tým, ako výrazne sa líšili výkony Česka a Slovenska na Eure. "Považoval som český tím za čierneho koňa turnaja. Bol som presvedčený, že napodobníte hokejový úspech a postúpite minimálne do vyraďovacej časti. A stále si myslím, že kvalitu máte, ste lepší v ratingu FIFA, hráte vyššiu divíziu v Lige národov. EURO vám jednoducho nevyšlo z taktických dôvodov a nepomohlo vám ani niekoľko smolných momentov. Inak by ste na postup zo skupiny určite mohli pomýšľať," uzatvára svoj pohľad Kotlárik.

Livesport Daily #292: Lobotka si na Eure vypýtal veľký prestup, myslí si slovenský novinár Kotlárik
Livesport

V utorkovej epizóde Livesport Daily sme tiež rozoberali:

Aká je reprezentačná budúcnosť veteránov Petra Pekaríka a Juraja Kucku?

Vyslúži si Ivan Schranz svojimi výkonmi veľký prestup?

Čo hovorí na správanie niektorých anglických futbalistov?

Všetky epizódy Livesport Daily nájdete aj na obľúbených podcastových platformách - Spotify a Apple Podcasts.

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!