Maďarsko v desiatej minúte nadstavenia poslalo Škótov domov, vážne zranenie Vargu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Maďarsko v desiatej minúte nadstavenia poslalo Škótov domov, vážne zranenie Vargu

Aktualizované
Varga nedohral zápas pre vážne zranenie.
Varga nedohral zápas pre vážne zranenie.AFP
Futbalisti Maďarska vyhrali v nedeľnom stretnutí 3. kola základnej skupiny A na európskom šampionáte proti Škótsku a skončili na treťom mieste. O tom, či postúpia sa rozhodne v najbližších dňoch. Ostrovná krajina končí na štvrtom mieste a EURO je pre ňu minulosťou.

Škótsko - Maďarsko 0:1

Oba tímy sa stretli desiaty raz v histórii, ale prvýkrát v rámci súťažného stretnutia. Navyše za posledných 20 rokov je toto iba tretia vzájomná konfrontácia. V zostave Maďarska bola premiérovo na tomto Eure dvojica Styles a Botka. Škóti nahradili zraneného Tierneyho stopérom McKennom.

Prvú šancu mal Bolla, ktorý strieľal z diaľky a lopta nepríjemne tesne pred Gunnom spadla, no škótsky gólman ju dokázal vytesniť. Stretnutie každopádne veľa vzruchu neprinášalo. Škótsko bolo o niečo aktívnejšie, narážalo na dobre pracujúcu maďarskú defenzívu.

Ostrovná krajina za úvodných 16 minút skompletizovala až 122 prihrávok, čo je viac ako počas jedného polčasu v dueli s Nemeckom (114). Postupne sa maďarskí hráči dostávali viac na loptu, lenže na vyložené príležitosti sa čakalo. Zmenil to center na voľného Orbána v päťke, hlavou zakončil do brvna.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Statsperform

Po zmene strán sa toho veľa nezmenilo, ale Škóti v 53. minúte konečne zaznamenali strelu, tá v podaní Adamsa nesmerovala medzi tri tyče. Škótsko je na tomto Eure jediným tímom, ktoré v úvodnom polčase nevystrelil ani raz, navyše sa mu to stalo druhýkrát, keďže naprázdno vyšlo aj v súboji s Nemeckom.

McTominay videl druhú žltú kartu na turnaji a ak jeho krajina postúpi, tak v osemfinále hrať nebude. Navyše bol takto potrestaný tretí raz z ostatných štyroch duelov. Veľmi škaredý moment prišiel v 70. minúte, keď Gunn a Barnabás Varga išli do vzdušného súboja, pričom maďarský útočník po tvrdej zrážke ostal ležať.

Okamžite k nemu pribehli zdravotníci a spoluhráči počas ošetrovania útočníka zakryli, takže nebolo vidieť, ako na tom je. Ihrisko opustil na nosidlách zakrytý plachtami, verejnosť teda nevidela nič. Vyslúžil si potlesk celého štadióna.

VAR ešte preveroval, či z toho nebude penalta, ale nestalo sa tak. Rovnako dopadol Armstrong na druhej strane, pretože pred možnou šancou ho kadejako zastavoval Orbán, takisto sa nepískal pokutový kop. V závere sa mohol stať maďarským hrdinom takmer neviditeľný Szoboszlai, prudko pálil k žrdi, kde bol Gunn.

Konečná tabuľka skupiny A.
Konečná tabuľka skupiny A.Flashscore

Gólman Norwichu si poradil aj s podobným pokusom od Schäfera. Už v desaťminútovom nadstavenom čase sa Maďari snažili spraviť všetko pre výhru. Csoboth dokonca opečiatkoval žrď. Prvá strela na bránu od Škótska prišla úplne na koniec, postaral sa o ňu Hanley.

Rozhodujúci moment prišiel až v desiatej minúte nadstavenia. Po útočnej štandardke Škótska prišiel rýchly brejk. Sallai vošiel do pokutového územia, prihral pod seba a Kevin Csoboth sa stal hrdinom - 0:1. Maďarsko tak poskočilo na tretie miesto a bude čakať na koniec ostatných skupín. Škótsko na Eure končí.

Zostrih zápasu Škótkso - Maďarsko.
TV Markíza

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!