Mali sme na výhru, priznal frustrovaný Dúbravka. Calzona bol po zápase s Ukrajinou spokojný

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Mali sme na výhru, priznal frustrovaný Dúbravka. Calzona bol po zápase s Ukrajinou spokojný

Dúbravka lovil v druhom polčase loptu zo siete dvakrát.
Dúbravka lovil v druhom polčase loptu zo siete dvakrát.Profimedia
Slovenskí futbalisti neudržali vedenie vo svojom druhom vystúpení na európskom šampionáte a v súboji s Ukrajinou prehrali 1:2 po dvoch inkasovaných góloch v druhom polčase. V tábore sokolov tak zavládlo sklamanie, hoci kouč Francesco Calzona (55) uznal kvalitu súpera a dodal, že svojim zverencom nemá čo vytknúť.

Slovensko - Ukrajina 1:2

Slováci mali výborný vstup do zápasu a v prvej polovici úvodného dejstva boli na trávniku lepším mužstvom, čo rezultovalo do presného zásahu Ivana Schranza v 17. minúte. Následne však prebrali opraty duelu do rúk Ukrajinci a ich zlepšený výkon v druhej polovici prvého polčasu bol akoby predzvesťou toho, čo príde po zmene strán.

Vyrovnanie priniesla 54. minúta, Mykola Šaparenko ostal voľný v pokutovom území a po pase od Zinčenka prekonal Martina Dúbravku. Desať minút pred koncom riadneho hracieho času rozhodol o troch bodoch pre Ukrajinu Roman Jaremčuk a dokončil tak zmŕtvychvstanie mužstva, ktoré v prvom zápase podľahlo Rumunsku 0:3.

Gólman Newcastlu United pred kamerami TV Markíza neskrýval sklamanie: "Je to frustrujúce, hlavne z dôvodu, že prvých 35 minút sme mali kontrolu nad hrou a vytvorili sme si dobré príležitosti na to, aby sme skórovali. Po prestávke to bol trošku iný obraz. Viac zatlačili, stáli vyššie. Išli za tým, strelili kontaktný gól, ktorý im dodal veľmi veľa síl a pre nás už potom bolo náročné zachytiť priebeh zápasu."

Zostrih zápasu Slovensko - Ukrajina.
TV Markíza

Sokoli prežili rozdielne polčasy. Nezvládnutá druhá polovica duelu ich napokon stála všetky body. "Ukrajina chcela niečo zmeniť. Vedeli, že je to pre nich posledná šanca ako stále zostať v hre. Bohužiaľ pre nás, potom sme sa stiahli a bolo to náročné. Využili skúsenosti, ktoré majú.  Sme stále v hre. Ja osobne som veľmi frustrovaný, priebeh zápasu hral v náš prospech a myslím si, že sme dnes mali na to, aby sme vyhrali. Ale nebudeme skladať zbrane, stále je to otvorené, chceme postúpiť, máme to vo svojich rukách. Musíme hrať podobný futbal ako proti Belgicku," nechal sa počuť Dúbravka.

Kto by čakal, že tréner Francesco Calzona ukáže svoj taliansky temperament, bol na omyle. "Bol to ťažký zápas, s niektorými momentami som bol spokojný, s niektorými menej. Ale celkovo som bol spokojný. Mužstvu nemôžem nič vytknúť. Prvý polčas bol z našej strany lepší, ale súper má obrovskú kvalitu, v renkingu FIFA sú o 20 miest pred nami. Bolo normálne, že sa svojou kvalitou dostali v niektorých momentoch na koňa," reagoval pokojne.

Hodnotenie aktérov duelu.
Hodnotenie aktérov duelu.Flashscore

Situácia v skupine je zamotaná a môže sa stať, že v posledný hrací deň budú mať všetky tímy po tri body. "Čaká nás ešte jeden zápas a urobíme maximum pre to, aby sme sa dostali zo skupiny ďalej," znela stručná odpoveď talianskeho kouča.

Zápas o všetko proti Rumunsku čaká na Slovákov v stredu 26. júna o 18:00.

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!