Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Musiala? Možno najdôležitejší z nás. Je radosť s ním hrať, rozplýval sa kapitán Gündogan

Musiala sa opäť predviedol vo výbornej forme
Musiala sa opäť predviedol vo výbornej formeProfimedia
Dva zápasy, šesť bodov, presvedčivá hra a predovšetkým istý postup do osemfinále. Nemecko odštartovalo domáci európsky šampionát skvele, čo sa napokon odráža aj na atmosfére vo vnútri tímu. Kapitán Die Mannschaft Ilkay Gündogan (33) po stredajšej výhre nad Maďarskom vyzdvihol spoluhráča Jamala Musialu (21).

Musiala v polovici prvého polčasu vyťažil práve z práce Gündogana a otvoril gólové skóre stretnutia, v druhej 45-minútovke zohral kľúčovú úlohu pri vytvorení zásahu kapitána Nemecka. "Je neuveriteľný, radosť s ním hrať," uviedol na adresu talentovaného mladíka skúsený stredopoliar Barcelony.

Mladý tvorca nadviazal na svoje skvelé vystúpenie z duelu proti Škótsku, keď bol vyhlásený za muža zápasu. "Je to niekto, kto dokáže v každej situácii urobiť niečo nečakané, pre náš tím je rozdielovým hráčom," nešetril chválou Gündogan, ktorý si rovnaké ocenenie ako Musiala prebral po strete s Maďarmi. 

Zostrih zápasu Nemecko - Maďarsko.
TV Markíza

"V súčasnej dobe je pre nás možno tým najdôležitejším futbalistom, a to aj v tak mladom veku, najmä čo sa týka tvorenia, vytvárania finálnych prihrávok a strieľania gólov, to je niečo, čo pridal do svojej hry,“ rozvášnil sa nemecký kapitán na adresu hviezdičky Bayernu.

Mladého ofenzívneho univerzála pochválil i nemecký tréner Julian Nagelsmann, ktorý Musialu viedol aj v Bavorsku. "S Jamalom som sa veľa stretával. Proste by mal hrať ako na každom malom ihrisku. Mal by myslieť na to, že hrá so svojimi kamarátmi, nemyslieť na tlak. Odviedol skvelú prácu, rovnako ako proti Škótom," ocenil svojho zverenca.

Nemecko - Maďarsko 2:0

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!