EURO 2024: De la Fuente povedie Španielsko aj naďalej

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Na EURO s novým kontraktom. De la Fuente povedie Španielsko v prípade postupu aj na MS 2026

De la Fuente bude po Eure pokračovať pri španielskej reprezentácii.
De la Fuente bude po Eure pokračovať pri španielskej reprezentácii.RFEF
Luis de la Fuente (62) počas nasledujúcich dní odhalí konečnú nomináciu Španielska na tohtoročný európsky šampionát a následne sa bude koncentrovať výhradne na svoju prácu. Kouč oficiálne podpísal novú zmluvu, pri národnom tíme bude pokračovať do MS 2026.

Pôvodný kontrakt bol platný len do tohto leta a jeho súčasťou bola opcia na ďalšie dva roky, ktorú predstavitelia aktivovali už počas februára. V prípade úspechu v kvalifikácii De la Fuente povedie Španielov aj na najbližších majstrovstvách sveta, tie o dva roky usporiadajú USA, Mexiko a Kanada.

"Ako sme oznámili už vo februári, RFEF informoval trénera národného tímu o predĺžení jeho zmluvy, rovnako tak pokračujú aj členovia jeho realizačného tímu," uviedol španielsky zväz.

De la Fuente má za sebou pôsobenie pri mládežníckych výberoch Španielska a krátko sa mihol na lavičke Deportiva Alavés. Pri seniorskej reprezentácii po majstrovstvách sveta v Katare nahradil Luisa Enriqueho a rýchlo sa dostal pod tlak.

Španieli vlani koncom marca prehrali v Škótsku a tlač špekulovala o jeho rýchlom konci, odpoveď bola rázna a európska krajina naštartovala sériu výhier. Kvalifikáciou o postup na ME do Nemecka preplávala suverénne a pridala triumf v Lige národov.

Program Eura 2024