Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Na Turecko sa bude po Eure pozerať inak a s väčším rešpektom, myslí si Montella

Montella sa lúčil s Eurom potleskom pre tureckých priaznivcov.
Montella sa lúčil s Eurom potleskom pre tureckých priaznivcov.Reuters
Turecko opúšťa EURO s tým, že turnaj obohatilo o svojho ducha a energiu, čím si získalo srdcia milovníkov futbalu na celom svete, povedal v sobotu po vypadnutí tréner Vincenzo Montella (50).

Holandsko - Turecko 2:1

Turecko prehralo v berlínskom štvrťfinále s Holandskom, Oranjes si tým zabezpečili stredajšie semifinále s Anglickom po zdrvujúcom súboji pred vášnivou tureckou podporou.

"Od začiatku šampionátu bol náš tímový duch a podpora našich fanúšikov bezkonkurenčná. Sme na to veľmi hrdí. Spôsob, akým náš tím hral, interpretoval a prispôsobil sa hre, bol skvelý. Mali sme sen a boli sme k nemu veľmi blízko. Musíme chrániť spôsob našej hry i charakter tímu a preniesť ho na ďalší šampionát," poznamenal Talian.

Zostrih zápasu Holandsko - Turecko.
TV Markíza

Turecko sa ujalo vedenia v 35. minúte po tom, čo Holanďania neodvrátili rohový kop a Arda Guler prihral na zadnú žrď obrancovi Sametovi Akaydinovi. Holandský stopér Stefan de Vrij však v 70. minúte vyrovnal razantnou hlavičkou a potom si Mert Müldür dal vlastný gól, ktorým nechcene zavŕšil holandský návrat.

Turecko sa však nemá za čo hanbiť, na Eure dosiahlo tri víťazstvá a strelilo osem gólov. "Musíme byť hrdí na náš tím. Hrali s veľkým tureckým duchom. Cítime lásku tureckého ľudu, na hráčov som hrdý. Na Turecko sa bude po Eure pozerať inak a pravdepodobne s väčším rešpektom," pokračoval Montella.

"Hráči získali veľa skúseností. Za to, ako sme hrali a čo sme ukázali. V Turecku sú pre tento tím veľké sympatie, ako aj zo strany ostatných milovníkov futbalu v iných krajinách. Toto je len základ, musíme ďalej rásť. Budúcnosť je na našej strane," uzavrel taliansky tréner tureckej reprezentácie.

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!