Nagelsmann chápe hnev Dánov. Tréner Nemecka si je vedomý vysokých očakávaní fanúšikov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nagelsmann chápe hnev Dánov. Tréner Nemecka si je vedomý vysokých očakávaní fanúšikov

Nagelsmann oslavoval sladké víťazstvo Nemecka.
Nagelsmann oslavoval sladké víťazstvo Nemecka.AFP
Tréner Julian Nagelsmann (36) doviedol futbalovú reprezentáciu Nemecka k prvému víťazstvu vo vyraďovacej fáze veľkého turnaja. Posledný takýto triumf dosiahli Nemci v roku 2016 vo štvrťfinále proti Taliansku. Kouč si je vedomý, že výhra zvýši očakávania fanúšikov a dúfa, že hráči nebudú cítiť veľký tlak.

Hostitelia na začiatku súboja s Dánmi herne žiarili, Nagelsmann označil ich prvých 20 minút za najlepších na celom turnaji. Následne zasiahli prírodné živly, duel prerušil dážď a po prestávke sa obraz hry trochu zmenil. Súper zatiahol Nemcov do zložitejšieho zápasu.

V druhom polčase však o triumfe domácich rozhodol pokutový kop Havertza a gólový únik Musialu. Nemecký kormidelník na margo tlaku z postupu uviedol: "Myslím si, že nie je väčší ako zvyčajne. Fanúšikovia a ich očakávania sú pre nás dostatočne veľkým tlakom. Dokážeme sa s tým vyrovnať, takže to nie je žiadny problém."

Zostrih zápasu Nemecko - Dánsko.
TV Markíza

Kapitán mužstva Ilkay Gündogan k stretnutiu povedal: "Tento zápas si budeme pamätať. Bolo to tesné a mali sme aj trochu šťastia. Dánsko veľmi dobre bránilo, ale víťazstvo sme si zaslúžili."

Doplnil ho kolega Antonio Rüdiger: "Vedeli sme, že vo vyraďovačke už je to zakaždým o jednom zápase a nechceli sme sklamať divákov. Bojovali sme jeden za druhého a postup sme si vybojovali ako tím."

Vývoj duelu ovplyvnila aj situácia, ktorá prechádzala prvému zásahu Nemecka. Ako prví dostali loptu do siete Dáni, no presnému pokusu Andersena predchádzalo veľmi tesné postavenie mimo hry prihrávajúceho Delaneyho. Ten mal v ofsajde azda len špičku svojej kopačky.

Hneď vzápätí strelec neuznaného gólu zahral vo vlastnej šestnástke rukou, na všetko si posvietil aj VAR a kopala sa penalta. Tréner Hjulmand vravel o centimetrovom ofsajde Delaneyho, Nagelsmann povedal, že bol skutočne tesný a vyjadril sa aj k pokutovému kopu.

"Chápem, že Dánsko je nahnevané rozhodnutím o penalte, je to dosť kruté, ale také je pravidlo. Andersen bol v behu, neurobil to úmyselne. Tiež by som bol nahnevaný, keby to bolo naopak, ale musel by som to akceptovať," vravel nemecký lodivod.

Nemecko - Dánsko 2:0

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!