Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Najlepší narodeninový darček, aký som kedy dostal, vyhlásil Yamal po finále Eura

Yamal sa stal najmladším víťazom v histórii Eura.
Yamal sa stal najmladším víťazom v histórii Eura.AFP
Útočník Lamine Yamal označil finálový triumf španielskych futbalistov na majstrovstvách Európy v Nemecku za najlepší narodeninový darček. La Furia Roja ovládla turnaj deň po Yamalových 17. narodeninách. Krídelník Barcelony sa tak stal zároveň najmladším víťazom v histórii Eura.

Španielsko - Anglicko 2:1

"Mám obrovskú radosť, je to sen. Teším sa na návrat do Španielska a na oslavy so všetkými fanúšikmi. Je to najlepší narodeninový darček, aký som kedy dostal," vyhlásil Yamal v rozhovore pre RTVE.

Mladík prispel k rekordnému štvrtému zlatu pre Španielsko v histórii Eura gólom a štyrmi asistenciami, čo mu vynieslo ocenenie pre najlepšieho mladého hráča turnaja. Vo finále si pripísal prihrávku pri úvodnom góle Nica Williamsa na začiatku druhého polčasu. Anglicko vyrovnalo v 73. minúte zásluhou striedajúceho Colea Palmera, ale ďalší hráč z lavičky Mikel Oyarzabal v 86. minúte rozhodol.

Zostrih zápasu Španielsko - Anglicko.
TV Markíza

"Na začiatku to bolo náročné, nemali sme veľa priestoru. Náš tím to však zvládol, bojovali sme ďalej. Hrali sme ako jeden tím a spoločne sme tiež aj vyhrali. Keď Anglicko vyrovnalo, bolo to ťažké. Neviem, z čoho sa naše mužstvo skladá, ale vždy sa dokážeme zdvihnúť a vyhrať," doplnil Yamal.

Na Eure prepísal niekoľko historických míľnikov, stal sa napríklad jeho najmladším hráčom a strelcom. Zároveň prekonal 66 rokov starý rekord legendárneho Brazílčana Pelého, keďže nikto mladší si finále veľkého turnaja, teda majstrovstiev Európy či sveta, nezahral.

Yamal a jeho štatistiky proti Anglicku.
Yamal a jeho štatistiky proti Anglicku.Opta by Stats Perform

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!