Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Najskôr do vlastnej brány, potom do tej správnej. Nájde si smoliar i hrdina Gjasula angažmán?

Gjasula si v zápase s Chorvátskom strelil vlastný gól, potom rozhodol o remíze.
Gjasula si v zápase s Chorvátskom strelil vlastný gól, potom rozhodol o remíze.Profimedia
Klaus Gjasula (34) vyvolal na Eure proti Chorvátsku medzi albánskymi fanúšikmi zmiešané pocity. Na ihrisku bol namiesto Qazima Laciho (28) sotva minútu a už si smolne dal vlastný gól. V nadstavenom čase bol na správnom mieste a zabezpečil remízu 2:2. Stal sa tak prvým hráčom v histórii majstrovstiev sveta a ME, ktorý ako striedajúci hráč skóroval v prospech oboch strán.

Chorvátsko - Albánsko 2:2

Nie je prekvapením, že po zápase bol stredobodom pozornosti a možno mu to prinesie novú zmluvu. Veď vo veku 34 rokov je voľným hráčom, Darmstadt po zostupe z Bundesligy oznámil, že s ním už nepočíta.

Gjasula sa narodil v Tirane, ale vyrastal v Nemecku a má dvojité občianstvo. K profesionálnemu futbalu sa dostal pomerne neskoro. Počas svojej kariéry vystriedal osem nemeckých klubov od regionálnej súťaže až po dve sezóny v Bundeslige, kde debutoval vo veku 29 rokov. A zakaždým bol v tíme, ktorý skončil posledný a hneď po zostupe bol vysoký stredopoliar prepustený. Tak tomu bolo v roku 2020 v Paderborne a tento rok v Darmstadte.

Medzitým odohral Gjasula jednu sezónu v Hamburgu, takže na miestnom štadióne sa mohol cítiť takmer ako doma. Za celý rok vtedy nestrelil gól, rovnako ako v 28 medzinárodných zápasoch. V stredu strelil dva, hoci na ten prvý do vlastnej siete nebude príliš hrdý.

"Vôbec som nečakal, že budem hrať na Eure. Je to neuveriteľné. Bola to pre mňa horská dráha emócií," priznal Gyasula, keď s krabicou pizze v ruke poskytoval pozápasové rozhovory.

Zostrih zápasu Chorvátsko - Albánsko.
TV Markíza

Gjasula pritom už raz napísal rovnaký príbeh. V januári 2022 strelil góly za oba tímy aj v zápase Darmstadtu proti Karlsruhe a aj vtedy sa o ňom veľa písalo. "Asi si musím častejšie strieľať vlastné góly," komentoval zvýšený záujem médií.

"Výsledok 2:2 je fajn, hoci pri troche šťastia sme mohli dať aj tretí gól. Proti Španielsku to bude ťažké, ale vo futbale je možné všetko a ak budeme hrať tak ako dnes....," povedal po zápase, na ktorý určite nikdy nezabudne.

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!