Nastúpi Shaw proti Slovensku? Gordon hlási pokrok v rekonvalescencii spoluhráča

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nastúpi Shaw proti Slovensku? Gordon hlási pokrok v rekonvalescencii spoluhráča

Shaw by sa mal vrátiť do hry.
Shaw by sa mal vrátiť do hry.Profimedia
Luke Shaw (28) by mohol byť blízko k tomu, aby si v drese Anglicka zahral prvýkrát na ME 2024. Jeho reprezentačný spoluhráč Anthony Gordon (23) prezradil, že ľavý obranca, ktorý bol niekoľko mesiacov mimo hry so zranením stehenného svalu, sa tento týždeň zúčastnil na každom tímovom tréningu.

Gordon novinárom povedal: "V skutočnosti robí veľké pokroky, najmä v poslednom týždni." Tréner Albionu Gareth Southgate zaradením Shawa do zostavy počítal s rizikom, keďže vedel, že bek Manchestru United nehral od februára a v uplynulej sezóne nastúpil pre zranenie len v 15 zápasoch vo všetkých súťažiach.

"Je to dobrý chlapec, veľmi profesionálny a nikdy nebolo pochýb o tom, že bude fit. Išlo len o to, aby bol v poriadku. Bol som s ním na začiatku zranený, takže som videl jeho rehabilitáciu a všetko to zvládol na veľmi vysokej úrovni. Teraz vidíme výsledky," dodal Gordon, ktorý so zranením členka vynechal posledný zápas Newcastlu v sezóne.

Po utorkovej remíze 0:0 so Slovinskom sa Shawa opýtali, či je fit, a on odpovedal: "V ďalšom zápase." Tým bude osemfinálový súboj so Slovenskom, ktorý sa odohrá v nedeľu 30. júna od 18:00 v Gelsenkirchene.

Luke Shaw na tréningu Anglicka.
Luke Shaw na tréningu Anglicka.Reuters

Obrana Angličanov bola v troch pomerne nezáživných zápasoch základnej skupiny pevná a inkasovala len jeden gól. Kieran Trippier začal každý duel na ľavom kraji, ale keďže je pravák, má tendenciu smerovať svoju snahu do stredu ihriska a hra po ľavej strane miestami viazla.

Práve to by sa mohlo zmeniť príchodom Shawa, ktorý rád hrá útočný futbal, zatiaľ čo Trippier pôsobil hlbšie. Na majstrovstvách sveta 2022 v Katare bol Shaw jedným zo šiestich hráčov anglického národného tímu, ktorí strávili väčšinu každého zápasu na súperovej polovici.

Preview zápasu Anglicko - Slovensko.
Flashscore

Na takúto možnosť sa musí pripraviť aj výber trénera Francesca Calzonu, ktorý doposiaľ inkasoval trikrát a teraz bude čeliť veľkému favoritovi. Víťaz tohto merania síl sa vo štvrťfinále stretne s lepším z dvojice Taliansko - Švajčiarsko.

Anglicko - Slovensko (nedeľa, 18:00)

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!