Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Návrat po 15 mesiacoch a zápis do listiny strelcov. De Bruyne ladí formu na Slovákov

De Bruyne je ťahuňom národného tímu.
De Bruyne je ťahuňom národného tímu.Profimedia
Belgická reprezentácia splnila proti Čiernej Hore (2:0) úlohu favorita a pokračuje v sérii neporaziteľnosti od novembra 2022, keď na majstrovstvách sveta v Katare neuspela s Marokom.

Belgicko - Čierna Hora 2:0

Tréner červených diablov Domenico Tedesco však nebol s výkonom spokojný a žiadal väčší rozdiel v skóre vzhľadom na drvivú hernú a streleckú prevahu. Aj tak mu to však prinieslo niekoľko dôležitých lekcií...

"Veľa som sa naučil a pri všetkých zmenách, ktoré som urobil, bolo ťažké udržať štruktúru našej hry po zmene strán. Ťažšie sme sa dostávali do hry, ale po 75 minútach sa to zlepšilo," citovala agentúra Reuters mladého trénera.

Ako prvý otvoril skóre tesne pred koncom prvého dejstva kapitán Kevin De Bruyne, ktorý tak oslávil svoj 100. medzinárodný štart. Celkovo už strelil 27 gólov. Odchovanec Genku si najcennejší dres obliekol približne po roku - pre pauzu spôsobenú zranením stehenného svalu.

"Som rád, že som späť, trvalo to naozaj dlho. Je pekné odohrať 100 zápasov za Belgicko. Je to dobrý začiatok a je skvelé, že sa mi podarilo skórovať. Zaslúžene sme sa ujali vedenia, po zmene strán to bolo ťažšie," priznala hviezda Manchestru City. "Mali sme dobré momenty, ale aj také, ktoré sme mohli urobiť lepšie. No môžeme na tom stavať," dodal skúsený tvorca hry, ktorý koncom júna oslávi 33. narodeniny.

V sobotu čaká belgický tím generálka na šampionát proti Luxembursku a vstup do očakávaného turnaja sa uskutoční 17. júna vo Frankfurte proti Slovensku, ktoré uprostred pracovného týždňa zdolalo San Maríno (4:0). V základnej zostave by nemal chýbať ani De Bruyne.