EURO 2024: Nebol som pripravený ísť domov, hráči to zjavne cítili rovnako, vraví Southgate

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nebol som pripravený ísť domov, hráči to zjavne cítili rovnako, vraví Southgate

Southgateov príhovor pred začiatkom predĺženia.
Southgateov príhovor pred začiatkom predĺženia.Profimedia
Gareth Southgate (53) v nedeľu vyhlásil, že sa necíti pripravený skončiť na Eure po tom, ako neskorý gól Judea Bellinghama (21) udržal jeho tím v súťaži len o vlások.

Anglicko - Slovensko 2:1 pp

Anglicko prehrávalo so Slovenskom o gól a bolo na pokraji zahanbujúceho vypadnutia v osemfinále v Gelsenkirchene, keď Bellingham v posledných sekundách zachránil Southgatea a jeho spoluhráčov akrobatickou ranou.

Harry Kane potom na začiatku predĺženia vyskočil najvyššie a hlavičkou zabezpečil Anglicku náročne vybojovaný postup medzi osmičku najlepších.

Zostrih zápasu Anglicko - Slovensko.
TV Markíza

"Vedeli sme, že jeden gól zmení atmosféru na štadióne. Veril som, že ho môžeme dať, ale nemyslel som si, že to bude takto neskoro. Bol to večer, na ktorý som nebol pripravený. Rovnako som nebol pripravený ísť domov a hráči to zjavne cítili rovnako," povedal Southgate.

Tréner Angličanov pochválil Kanea a Bellinghama, ktorí si medzi sebou rozdelili zatiaľ všetky štyri strelené góly krajiny, za to, že vyhrali zápas aj napriek tomu, že vykazovali jasné známky vyčerpania.

"Sú to dvaja hráči, ktorých ste mohli pravdepodobne 15 minút pred koncom vystriedať, sú očividne fyzicky vyčerpaní. Sú však schopní predviesť presne takéto momenty, preto sme ich v hre nechali," doplnil Southgate, ktorého zverencov čaká sobotňajšie štvrťfinále v Düsseldorfe proti Švajčiarsku.

Anglicko - Švajčiarsko (sobota, 18:00)

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!