Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nečakaná rana pre Česko. Sadílek spadol z bicykla a príde o EURO. Kto ho nahradí?

Sadílek sa na majstrovstvách Európy nepredstaví.
Sadílek sa na majstrovstvách Európy nepredstaví.Profimedia
Stredopoliar Michal Sadílek (25) sa počas tréningového kempu českej futbalovej reprezentácie v Rakúsku zranil pri jazde na bicykli a príde o majstrovstvá Európy v Nemecku. Na webovej stránke Futbalovej asociácie ČR to uviedol hovorca národného tímu Petr Šedivý. Tréner Ivan Hašek (60) sa ešte rozhodne o prípadnom povolaní náhradníka.

"Hráči, ktorí v piatok odohrali viac ako polčas v prípravnom zápase proti Malte, mali v sobotu individuálny program. Michal Sadílek nešťastne spadol pri jazde na bicykli a utrpel tržnú ranu v oblasti holene," uviedol Šedivý.

"Je to pre nás veľká komplikácia, pretože Michal patrí medzi skúsených hráčov. Počas zápasu s Maltou mal dokonca na ruke kapitánsku pásku. V mene celého tímu mu želám, aby sa čo najrýchlejšie uzdravil. Či povoláme niekoho iného, sa rozhodneme v najbližšej dobe," povedal tréner Hašek.

Sadílek si ako jeden zo siedmich hráčov aktuálnej nominácie zahral aj na posledných ME 2021, kde český tím postúpil do štvrťfinále. Stredopoliar Twente odohral za národný tím 24 zápasov a strelil jeden gól.

Český tím čaká v pondelok generálka na EURO proti Severnému Macedónsku v Hradci Králové. Na šampionáte sa reprezentácia v základnej skupine stretne s majstrami Európy z roku 2016 Portugalskom, Gruzínskom a Tureckom.