EURO 2024: Nechcem nikoho uraziť, ale máme najlepší tím, hlási de la Fuente po postupe do štvrťfinále

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nechcem nikoho uraziť, ale máme najlepší tím, hlási de la Fuente po postupe do štvrťfinále

Luis de la Fuente je spokojný s tým, čo Španielsko na turnaji predvádza.
Luis de la Fuente je spokojný s tým, čo Španielsko na turnaji predvádza.Profimedia
Tréner španielskej futbalovej reprezentácie Luis de la Fuente (63) bol po nedeľňajšom víťazstve 4:1 nad Gruzínskom v osemfinále majstrovstiev Európy veľmi spokojný s výsledkom i výkonom. Na tlačovej konferencii povedal, že triumf treba oceniť o to viac, že súper bol kvalitný. Svoj tím označil za najlepší na šampionáte. Pre štvrťfinálového súpera, ktorým bude v piatok hostiteľské Nemecko, má len slová chvály. Myslí si, že zápas rozhodnú detaily.

La Roja vyhrala aj štvrtý zápas na majstrovstvách Európy a ako jediná je stopercentná. "Máme veľké sebavedomie a tím plný talentu, kvality a odhodlania. Byť presvedčený o svojich schopnostiach je veľmi dôležité. Nechcem nikoho uraziť, ale máme najlepší tím na turnaji," zdôraznil skúsený de la Fuente.

Zostrih zápasu Španielsko - Gruzínsko.
TV Markíza

Po tom, ako Španieli ovládli skupinu v konkurencii Talianska, Chorvátska a Albánska, odstránili prvú prekážku vo vyraďovacej fáze. "Myslím si, že sme počas celého priebehu, v ktorom nechýbali dychberúce pasáže, kontrolovali hru. Súper veľmi dobre bránil a hrozil z protiútokov. Musíme patrične oceniť, aké dôležité je toto víťazstvo, pretože súper má veľmi dobré mužstvo," nadviazal bývalý hráč Sevilly a Bilbaa.

Zakaukazská krajina, ktorá predtým v skupinovej fáze zdolala Portugalcov 2:0 a remizovala s Českom 1:1, sa nečakane ujala vedenia v 18. minúte po vlastnom góle Roberta Le Normanda.

"Vedeli sme, že Gruzínsko hrozí z prechodov a protiútokov, ale dovtedy nemalo strelu na bránu. Keď sa ujali vedenia, boli sme, pochopiteľne, trochu nervózni. Vytvorili sme si však toľko šancí, že sme pokojne mohli vyhrať 8:1," doplnil de la Fuente.

Najzaujímavejšie štatistiky.
Najzaujímavejšie štatistiky.Opta by StatsPerform

Súboj s hostiteľskou krajinou sa uskutoční v piatok v Stuttgarte. Pôjde o zápas dvoch najúspešnejších krajín v histórii Eura, obe ho vyhrali trikrát. "Nemecko má fantastický tím a jedných z najlepších hráčov na svete. Sú veľmi dobre organizovaní a disciplinovaní."

"Budú však čeliť podobnému tímu ako sú oni. Mužstvo, ktoré je veľmi odhodlané, dobre organizované, ťažko poraziteľné, hladné a veľmi ambiciózne. Viem, že vo futbale sa to často hovorí, ale nakoniec rozhodnú maličkosti," dodal španielsky šéf lavičky.

Španielsko - Gruzínsko 4:1

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!