EURO 2024: Nechceme povedať, že sme hrali proti Ronaldovi, ale že sme ho porazili, hlási Hašek

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nechceme povedať, že sme hrali proti Ronaldovi, ale že sme ho porazili, hlási Hašek

Hašek verí, že český národný tím môže proti Portugalcom uspieť.
Hašek verí, že český národný tím môže proti Portugalcom uspieť.Profimedia
Tréner Ivan Hašek (60) verí, že po utorkovom úvodnom zápase na majstrovstvách Európy si českí futbalisti nebudú hovoriť len to, že hrali proti hviezdnemu kanonierovi Cristianovi Ronaldovi (39), ale že ho aj porazili. Skúsený kouč označil aktívny výkon za jedinú možnosť, ako favorita zaskočiť.

Tímový výkon je jediná šanca na úspech

"Keď sa pozriete na portugalský tím, vidíte, že sú tam hráči, ktorí hrajú v najlepších kluboch a sú tam najväčšie hviezdy. Portugalsko je jedným z obrovských favoritov majstrovstiev Európy. Do zápasu ideme s tým, že je to favorit. My však chceme vyhrať," zdôraznil Hašek v dejisku v Lipsku.

"Ideme do toho s tým, že nechceme, aby sa Ronaldo presadil. Je jasné, že hrať proti Ronaldovi je niečo, čo si budete pamätať celý život. Je to jeden z najlepších hráčov v histórii futbalu. Chcel by som, aby sme po zápase povedali nielen to, že sme hrali proti Ronaldovi, ale že sme Ronalda porazili. To by bola pre hráčov spomienka na celý život," dodal tréner, ktorý prevzal mužstvo v januári po Jaroslavovi Šilhavom a vyhral s ním štyri zápasy.

Preview zápasu.
Flashscore

Hráčom zdôrazňuje, že aj proti favoritovi musia hrať aktívne. "Portugalskí hráči sú veľmi známi a populárni po celom svete. My až takí známi nie sme. Portugalským hviezdam musíme čeliť tímovým výkonom. Je to naša jediná šanca na úspech. Vieme, že ak nebudeme hrať aktívne, ak budeme len brániť, nemáme šancu na úspech. To by sme mohli dať hlavy dole a odísť z ihriska," nadviazal Hašek.

Zostava ešte nie je jasná

Michal Sadílek vypadol z kádra na konci sústredenia v Rakúsku po tom, čo sa zranil pri jazde na trojkolke. Tréner neprezradil, kto ho v strede poľa nahradí.

"Nebudem hovoriť, na ktorom poste bolo najťažšie a najľahšie sa rozhodnúť. Nemôžem povedať, kto nastúpi, nikdy to pred zápasom nehovorím. Som rád, že všetci trénovali. Máme predstavu. Vieme, kto by mal na ktorej pozícii hrať. Konečné rozhodnutie urobíme s realizačným tímom po tréningu. Hráčov sa opýtame, v akom sú rozpoložení a stave," priblížil ešte v pondelok šéf českej lavičky.

"Máme tu 26 hráčov a som presvedčený, že všetci môžu nastúpiť na súboj proti Portugalsku. Nebojíme sa postaviť kohokoľvek. Všetci pracujú v tréningu tak, ako sme chceli," dodal Hašek.

Posledné vzájomné merania síl.
Posledné vzájomné merania síl.Flashscore

Český a portugalský tím odohrajú posledný zápas úvodného kola skupinovej fázy Eura. "Vedeli sme o tom, pripravovali sme sa na to. Urobili sme si podľa toho plán. Chceli sme byť 18. júna pripravení a verím, že budeme," povedal Hašek.

"Na každom takomto turnaji je najdôležitejší posledný stret. Chceme, aby náš posledný duel bol čo najneskôr. Prvý zápas ešte o ničom nerozhoduje. V utorok sa to rozbehne, čakáme na to už dlho. Tešíme sa. Trávnik je v krásnom stave, bude to pre nás veľký sviatok," doplnil tréner, ktorý už v roku 2009 viedol českú reprezentáciu ako dočasný kouč v piatich zápasoch.

Portugalsko - Česko (utorok, 21:00) + audiokomentár

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!