Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nemci štyroch brankárov nakoniec neberú. Namiesto Nübela hráč do poľa navyše

Julian Nagelsmann ubral z brankárov a pridal hráča do poľa.
Julian Nagelsmann ubral z brankárov a pridal hráča do poľa.AFP
Brankár Stuttgartu Alexander Nübel (27) nebol zaradený do konečnej nominácie Nemecka na majstrovstvá Európy vo futbale. Oznámil to reprezentačný tréner Julian Nagelsmann (36), ktorý v piatok večer zverejnil zoznam 26 hráčov pre domáci šampionát.

Nagelsmann chcel mať pôvodne v tíme štyroch brankárov z tréningových dôvodov, ale na poslednú chvíľu si to rozmyslel. Okrem iného aj pre zlepšujúci sa zdravotný stav útočníka Leroya Saného.

"Teraz je už takmer stopercentný, ale tak to bolo aj nedávno v Bayerne, keď sa opäť zranil," vysvetlil 36-ročný šéf lavičky, prečo vzal namiesto Nübela ďalšieho hráča do poľa pre prípad, že by sa Sané nedal včas do poriadku.

Nemecko vstúpi do domáceho šampionátu 14. júna zápasom proti Škótsku a následne sa v skupinovej fáze stretne s Maďarskom a Švajčiarskom. Turnaj vyvrcholí finálovým stretom 14. júla.

Nominácia Nemecka na majstrovstvá Európy:

Brankári: Manuel Neuer (Bayern Mníchov), Marc-André ter Stegen (Barcelona), Oliver Baumann (Hoffenheim)

Obrancovia: Waldemar Anton, Maximilian Mittelstädt (obaja Stuttgart), Benjamin Henrichs, David Raum (obaja Lipsko), Joshua Kimmich (Bayern Mníchov), Robin Koch (Frankfurt), Antonio Rüdiger (Real Madrid), Jonathan Tah (Leverkusen), Nico Schlotterbeck (Dortmund)

Stredopoliari: Robert Andrich, Florian Wirtz (obaja Leverkusen), Jamal Musiala, Aleksandar Pavlovič (obaja Bayern Mníchov), Chris Führich (Stuttgart), Pascal Gross (Brighton), Ilkay Gündogan (Barcelona), Toni Kroos (Real Madrid)

Útočníci: Maximilian Beier (Hoffenheim), Niclas Füllkrug (Dortmund), Kai Havertz (Arsenal), Thomas Müller, Leroy Sané (obaja Bayern Mníchov), Deniz Undav (Stuttgart)