Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Neuer sa vrátil do brány Nemecka prvý raz od MS 2022, Ukrajina s dôležitým sparingom

Nemci prekvapivo doma s Ukrajinou iba remizovali.
Nemci prekvapivo doma s Ukrajinou iba remizovali.AFP
Futbalisti Ukrajiny uhrali cennú remízu v pondelkovom prípravnom zápase pred ME na pôde organizátorov z Nemecka. Domáci mali v Norimbergu veľkú prevahu, no nedokázali prekonať brankára Anatolija Trubina (22). Ukrajinci budú 21. júna v Düsseldorfe druhými súpermi Slovenska na ME. Ďalšími účastníkmi E-skupiny sú Belgicko a Rumunsko.

Nemecko - Ukrajina 0:0

Tréner ukrajinských futbalistov Serhij Rebrov bol spokojný s čistým kontom proti spolufavoritom európskeho šampionátu, no priznal, že pred štartom turnaja musia ešte spevniť defenzívu.

"Som spokojný s výsledkom, no spravili sme veľa chýb v obrane. Na tom ešte musíme popracovať. Nie sme stopercentne pripravení a v zápasoch proti tímom ako je Nemecko, by mali byť všetci hráči plne pripravení. V každom prípade to bol pre nás veľmi dôležitý sparing a pomôže nám pripraviť sa na EURO," citovala trénera agentúra Reuters.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Kontinentálny šampionát bude pre Ukrajinu prvý veľký turnaj od štartu ruskej invázie a Rebrova potešilo, že jeho hráči proti favoritov bojovali. "Je veľmi dôležité, aby Ukrajinci videli, ako bojujeme na futbalovom ihrisku. Som vďačný, že hráči ukázali ducha nášho národa," dodal Rebrov, ktorého tím čakajú pred ME ešte prípravné stretnutia s Poľskom a Moldavskom.

Domáci nastúpili bez Antonia Rüdigera a Toniho Kroosa, ktorí v sobotu vyhrali Ligu majstrov v drese Realu Madrid. Nehrali ani ich fináloví súperi Nico Schlotterbeck a Niclas Füllkrug z Borussia Dortmund. Po roku a pol sa však do bránky vrátil kapitán Manuel Neuer, ktorý dlho laboroval so zraneniami.

"Musím povedať, že to bol veľmi dobý pocit," citovala Neuera agentúra dpa. Pre tridsaťosemročného brankára to bol už 118. duel v národnom drese, ten predchádzajúci odohral v decembri 2022 na MS proti Kostarike. Na domácich ME bude opäť v pozícii tímovej jednotky na úkor Marca Andrého ter Stegena.

"Marc pozná situáciu. Je to preňho nešťastné, pretože je naozaj svetový brankár, ktorý predvádza dobré výkony. No toto je veľmi častý problém na brankárskom poste. Hrať môže iba jeden," dodal Neuer.

Nemci v Norimbergu dominovali, mali 57 % držanie lopty, dokopy až 26 striel, no z toho len päť na bránu. Ukrajinci ďalších osem zablokovali.

"Tím chcel zvíťaziť a hrali sme veľmi dobre dlhé úseky zápasu. Prvých dvadsať minút bolo skvelých a mali sme sa dostať do vedenia. Myslím si, že musíme byť ešte agresívnejší a dostať viac hráčov do šestnástky," vyhlásil tréner Julian Nagelsmann.

Jeho zverencov čaká generálka na domáci turnaj 7. júna v Mönchengladbachu proti Gréckom. V A-skupine ME sa stretnú so Škótskom, Maďarskom a Švajčiarskom.