Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Neverím na rozprávky, ale verím na sny. Jeden veľký teraz spolu máme, hlási Southgate

Southgate po postupe do finále neskrýval emócie.
Southgate po postupe do finále neskrýval emócie.AFP
Tréner anglickej futbalovej reprezentácie Gareth Southgate (53) verí, že jeho tím je pripravený v nedeľu vo finále proti Španielsku ukončiť čakanie Albionu na titul na európskom šampionáte. Tréner Three Lions na tlačovej konferencii povedal, že úradujúci vicemajstri sveta dokonale načasovali svoju formu na záver turnaja. Podľa neho Angličanov čaká proti doteraz suverénnemu súperovi vyrovnaný duel, ktorý rozhodnú maličkosti.

Anglicko je vo finále druhý rok po sebe, keď pred tromi rokmi prehralo doma vo Wembley s Talianskom na penalty. "Bolo to sklamanie, na druhej strane skvelá skúsenosť. Sme nadšení, máme skvelú príležitosť dosiahnuť cieľ, ktorý sme si pred šampionátom stanovili. Všetci sú zdraví, čo je na konci takéhoto turnaja dosť nezvyčajné. Som naozaj spokojný s tým, v akom rozpoložení ideme do zápasu," povedal Southgate novinárom.

Jeden z najväčších favoritov zo šiestich zápasov na šampionáte vyhral v riadnom hracom čase iba dva, vrátane semifinále proti Holandsku. Počas turnaja čelil veľkej kritike za nevýrazné výsledky a výkony.

"Na začiatku sme mali problémy, ale tím ukázal charakter a veľkú odolnosť. Naša hra sa postupne zlepšuje a proti Holandsku sme odohrali skvelý zápas. To isté musíme urobiť aj vo finále," povedal tréner Anglicka, ktoré ešte na ME nikdy neuspelo.

"Presne vieme, čo by zisk titulu znamenal pre všetkých v krajine. Všetko musí do seba zapadnúť, nie je to len o tom, že ideme odohrať futbalové stretnutie. Bude to vyrovnané, rozhodnú detaily," dodal Southgate.

Bývalý vynikajúci obranca si uvedomuje, že jeho tím musí zdolať rozbehnutého súpera, ktorý vyhral všetky svoje zápasy na šampionáte. "Španieli veľmi dobre vedia, čo chcú hrať. Veľmi dobre pressujú, ako všetky španielske tímy sú silní na lopte. Musíme byť dobre organizovaní," zdôraznil anglický lodivod.

Preview zápasu Španielsko - Anglicko.
Flashscore

Pomyselný kruh by mohol Albion uzavrieť ziskom titulu v Nemecku. V roku 1996 Nemci vo finále zdolali českú reprezentáciu a odviezli si majstrovskú trofej práve z Anglicka. Sám Southgate bol smutným hrdinom semifinálového rozstrelu proti neskorším šampiónom, keď v šiestej sérii nepremenil poslednú penaltu.

"Áno, aj mňa sa to vtedy týkalo," usmial sa po otázke novinára. "Neverím na rozprávky, ale verím na sny. Teraz máme spolu jeden veľký. Nestačí si však niečo priať, musíme na tom pracovať. Náš výkon je to najdôležitejšie, na čo sa musíme sústrediť," dodal Southgate.

Španielsko - Anglicko (21:00)

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!