Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Niečo neopísateľné, vraví Lobotka. Dosiahli sme niečo veľké, doplnil Calzona

Pozápasové emócie boli na slovenskej strane veľké.
Pozápasové emócie boli na slovenskej strane veľké.AFP
Zverenci Francesca Calzonu (55) v záverečnom vystúpení v rámci skupiny E neprehrali. Vydolovali potrebný bod s Rumunskom a po remíze 1:1 sa môžu tešiť na osemfinále. Na súpera si musia počkať podľa toho, ako sa vyvinú posledné dve večerné zápolenia v "efku". V každom prípade, do play-off putujú z tretej priečky a narazia buď na Anglicko, alebo Španielsko. Stretnutie s Rumunmi krátko po záverečnom hvizde hodnotili pred mikrofónom TV Markíza aktéri súboja.

Slovensko - Rumunsko 1:1

Oduševnený výkon. Hneď na úvod sa Slováci pustili do svojho súpera. Boli aktívni a v polovici prvého dejstva sa radovali z vedúceho zásahu. Po centri Kucku sa oň postaral hlavou Ondrej Duda. Z historického hľadiska strelil na európskom šampionáte svoj druhý presný zásah. Ten prvý ešte na turnaji v roku 2016. Na aktuálnom sa stal druhým strelcom Slovenska po dvojgólovom Ivanovi Schranzovi

"Momentálne je to niečo neopísateľné. Dokázali sme to. Najviac ma teší, že sme to dokázali vlastnou hrou. Jasné, posledných desať minút sme to chceli ubrániť, ale od začiatku sme chceli hrať svoju hru. Bojovali sme jeden za druhého. Keď sme stratili loptu, vracali sme sa. To je na tom to krásne. Dokázali sme to ako jeden tím," hlásil Stanislav Lobotka

Zostrih zápasu Slovensko - Rumunsko.
TV Markíza

Stredopoliar Neapola predviedol opäť kvalitný výkon. Po druhý raz na Eure 2024 v Nemecku si po záverečnom hvizde prevzal cenu pre muža zápasu. Nebolo to však iba o ňom, bojoval každý, čo vyzdvihol aj Lobotka. 

"Zásluhu má na tom každý. Od pána prezidenta, cez realizačný tím, trénerov, masérov, ale i kustódov, marketing, mediálny tím. Jednoducho veľmi veľa ľudí a každý jeden má na tom zásluhu. Dokázali sme to a pokúsime sa ísť čo najďalej," nešetril chválou pre svojich kolegov pri reprezentačnom tíme.

Spokojný bol, samozrejme, aj Francesco Calzona. Pri premiérovom ťažení v pozícii kormidelníka Slovenska sa teší z postupu do play-off. "Z našej strany to bol super zápas. Hráči odviedli výborný výkon. Súperovi sme dovolili málo. Som veľmi šťastný, tešíme sa," hlásil redaktorovi TV Markíza 55-ročný lodivod.

Vývoj očakávaných gólov stretnutia.
Vývoj očakávaných gólov stretnutia.Flashscore

Mužstvo spod Tatier sa nezľaklo ani jedného súpera v skupine. Otvorenú partiu hralo s Belgickom, ktoré zdolalo 1:0. S Ukrajinou mu gól na výhru síce nestačil (1:2), ale osemfinále spečatilo bodom s Rumunmi. Aj s nimi sokoli stratili vedenie, lenže tentoraz ich to mrzieť nemusí. 

"Myslím, že sme dosiahli niečo dôležité. Tri zápasy v skupine boli z našej strany na vysokej úrovni. Nastúpili sme proti mužstvám, ktoré sú rebríčkovo oveľa vyššie. Na to som hrdý. Dosiahli sme niečo veľké," doplnil Calzona.

Postupom do osemfinále sa ciele Slovenska nekončia. Na súpera si musia počkať. Isté je, že to bude jeden z TOP favoritov na celkový triumf - Anglicko alebo Španielsko. Všetko bude závisieť od toho, či Česi, alebo Gruzínci vyhrajú svoje večerné zápasy.

Ak sa to nepodarí ani jednému z nich, Slováci narazia na Španielov (nedeľa 30. júna o 21:00). Ak Česko alebo Gruzínsko zvíťazí, bude súperom Slovákov Anglicko (nedeľa o 18:00). Ak Česko vyhrá o tri góly a Gruzínsko prehrá, Slovensko bude hrať proti Španielsku.

Najzaujímavejšie štatistiky duelu.
Najzaujímavejšie štatistiky duelu.Opta by StatsPerform

"Máme pred sebou ďalší cieľ. Chceme sa na šampionáte udržať čo najdlhšie. Veríme, že do osemfinále nastúpime viac ako pripravení," uzavrel taliansky lodivod národného tímu Slovenska.

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!