Niekoľko zlomenín na tvári a otras mozgu. Maďarského útočníka Vargu čaká operácia

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Niekoľko zlomenín na tvári a otras mozgu. Maďarského útočníka Vargu čaká operácia

Varga si počas nedeľňajšieho zápasu zlomil lícnu kosť.
Varga si počas nedeľňajšieho zápasu zlomil lícnu kosť.Profimedia
Okamihy hrôzy zažili hráči aj diváci pri nedeľnom zápase Maďarska so Škótskom na futbalových ME v Stuttgarte. Maďarský útočník Barnabás Varga (29) zostal po strete s dvoma protihráčmi bezvládne ležať na trávniku a z reakcie futbalistov bolo hneď zrejmé, že zranenie je vážne. Podľa správ z maďarského tímu má zlomenú lícnu kosť a otras mozgu, ale je pri vedomí a jeho stav je stabilizovaný.

Útočník v 68. minúte vyskočil spolu s ďalšími hráčmi na priamy kop Szoboszlaia, ale vo vzduchu sa zrazil s brankárom Gunnom a obrancom Ralstonom. Brankár ho pravdepodobne udrel lakťom do hlavy, ale podľa videorozhodcu bol stret zo strany škótskych hráčov nezavinený a nebol dôvod na penaltu.

Varga sa však nehýbal, vydesení spoluhráči popoháňali zdravotníkov s nosidlami. Spolu s nimi okolo zraneného futbalistu roztiahli plachty. Po ôsmich minútach, keď sa celý štadión ponoril do napätého ticha, bol Varga na nosidlách transportovaný rovno do sanitky a do stuttgartskej nemocnice, kde strávil celú noc. Fanúšikovia oboch táborov ho vyprevadili potleskom. Televízne kamery zachytili kapitána maďarského tímu Dominika Szoboszlaia so slzami v očiach.

Televízni komentátori boli zaskočení, že UEFA povolila odvysielať opakovanie akcie, pri ktorej sa hráč zranil. Od zápasu, v ktorom Dán Christian Eriksen pred troma rokmi utrpel na ihrisku zástavu srdca, platí pravidlo, že televízie zábery vážnych zranení neopakujú.

Maďarský zväz na sociálnej sieti X uviedol, že Varga je v nemocnici a jeho stav je stabilizovaný. Konkrétnejší bol taliansky tréner tímu Marco Rossi. "Utrpel zlomeninu lícnej kosti a čaká ho operácia. Zatiaľ nevieme, či postúpime, ale on s nami určite nebude," povedal kouč reportérovi BBC Sport.

Dominik Szoboszlai oslavoval po zápase v drese svojho spoluhráča.
Dominik Szoboszlai oslavoval po zápase v drese svojho spoluhráča.Profimedia

Na tlačovej konferencii potvrdil, že sa hráči o zraneného útočníka naozaj báli. "Vyzeralo to, že je v bezvedomí, a znepokojilo ich, že lekári sa neponáhľali, pretože si asi mysleli, že to nie je také vážne. Našťastie nie je v nebezpečenstve, ale čaká ho tu operácia," povedal Rossi. V ďalšej správe zväz uviedol, že hráč utrpel niekoľko zlomenín na tvári a otras mozgu.

Maďarskí futbalisti zápas vyhrali gólom v 10. minúte nadstavenia. Možno im trochu pomohlo aj Vargovo zranenie. "Bol to hrozný okamih. Hrali sme potom aj za neho, to víťazstvo mu venujeme. Držíme palce," odkázal Roland Sallai, ktorý bol vyhlásený za hráča zápasu. Keď sa hráči po záverečnom hvizde radovali na trávniku, Szoboszlai si obliekol Vargov dres.

Zostrih zápasu Škótkso - Maďarsko.
TV Markíza

Škótsko - Maďarsko 0:1

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!