Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Objavy Eura, ktoré si pýtajú prestup: Talianska renesancia, opora Anglicka i ťahúni nováčika

Na Eure o sebe dali vedieť viacerí nie až takí známi hráči vrátane Mikautadzeho.
Na Eure o sebe dali vedieť viacerí nie až takí známi hráči vrátane Mikautadzeho.Profimedia
Pre širokú verejnosť boli dlho ukrytí v tieni, hoci mnohí z nich majú za sebou úspešnú sezónu na klubovej scéne. Teraz však vybraní hráči zvládli aj Euro v Nemecku a volajú po veľkom prestupe. Flashscore Správy vybrali päť objavov európskeho šampionátu.

Georges Mikautadze (Gruzínsko)

23 rokov, útočník, Méty

Na Eure skóroval trikrát, čím si vyslúžil (zdieľanú) korunu pre najlepšieho strelca. Na tri zásahy v drese nováčika na kontinentálnom šampionáte potreboval len sedem striel. Pred turnajom ho poznali len gurmáni zameraní na francúzsku ligu. Vyrastal v akadémii Lyonu, kde sa o ňom hovorilo, že je podobný Karimovi Benzemovi.

Minuloročný prestup do Ajaxu za 16 miliónov eur mu nevyšiel, ale ocitol sa v Métách, ktoré ho tento rok odkúpili natrvalo za 13 miliónov eur, aby ho potom so ziskom predali do Monaka. Jeho prestup za 25 miliónov eur je vraj hotovou vecou.

Riccardo Calafiori (Taliansko)

22 rokov, obranca, Bologna

Skokan roka? Paolo Maldini skrížený s Alessandrom Nestom... Že preháňame? Presne tak sa o ňom vraví v Taliansku. Moderný stopér, ktorý má všetky dôležité vlastnosti hráča a človeka. José Mourinho mu v AS Rím nedôveroval. Za drobné odišiel do Bazileja, odkiaľ ho Bologna kúpila za štyri milióny eur.

Tréner Thiago Motta z neho urobil jeden zo základných kameňov úspešného tímu. Dnes Calafioriho hodnota presahuje 50 miliónov eur a mieri do Arsenalu, kde by mal rozšíriť možnosti Mikela Artetu.

Dan Ndoye (Švajčiarsko)

23 rokov, útočník, Bologna

Bologna poslala na EURO niekoľko skrytých klenotov. Veľký dojem urobil po Calafiorim aj 23-ročný krídelník, ktorý bol v minulej sezóne jedným z najfaulovanejších hráčov Serie A. Vrcholom šampionátu je preňho gól do siete Nemecka, ktorým nasmeroval Švajčiarsko k cennej remíze a postupu do play-off.

Taliansky celok ho získal pred rokom za deväť miliónov eur z Bazileja. Teraz sa hovorí o ďalšom možnom prestupe. V minulosti Ndoye obliekal dresy Lausanne či Nice, teda klubov, ktoré spadajú pod nového spolumajiteľa Manchestru United... V hre je však aj Inter Miláno.

Giorgi Mamardašvili (Gruzínsko)

23 rokov, brankár, Valencia

Hoci na šampionáte odohral len štyri zápasy, patril k najvyťaženejším brankárom. Jeho 29 zákrokov (7,25 na 90 minút) nemalo konkurenciu. Druhý Bart Verbruggen, ktorý to dotiahol do semifinále, má o 11 zákrokov menej... Vo Valencii si ho cenia na 35 miliónov eur a dobre vedia prečo.

V minulej sezóne La Ligy bol podľa analýzy údajov jedným z najlepších brankárov súťaže. V septembri bude mať 24 rokov a zdá sa, že lepšia príležitosť na prestup do väčšieho klubu neexistuje. V Nemecku sa pred turnajom špekulovalo, že Bayern Mníchov o ňom uvažuje ako o nástupcovi Manuela Neuera.

Marc Guéhi (Anglicko)

24 rokov, obranca, Crystal Palace

Kyle Walker? John Stones? Kdeže. Nečakanou oporou Albionu sa stal Marc Guéhi. Pred rokom odišiel z Chelsea do Crystal Palace. Nehrá v špičkovom klube, napriek tomu mu tréner Gareth Southgate dôveroval a priradil mu miesto v základnej zostave na úkor Harryho Maguirea.

Odchovanec The Blues nesklamal. V počte získaných lôpt bol druhý (44) za Declanom Riceom (46). Vyžaruje z neho pokoj, je technicky zdatný a vyniká fyzickou pripravenosťou. To je jeden z dôvodov, prečo sa začalo špekulovať, že sa páči Liverpoolu.

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!