EURO 2024: Odhodlaný Yakin verí sile Švajčiarska

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Odhodlaný Yakin verí sile Švajčiarska: Prečo by sme nemohli poraziť Anglicko?

Yakin sa teší na duel s Angličanmi.
Yakin sa teší na duel s Angličanmi.Reuters
Švajčiarsku na aktuálnom Eure chýbali len okamihy na to, aby pokorilo hostiteľské Nemecko. Následne Helvéti vyradili úradujúcich majstrov z Talianska a teraz sú správne naladení na zdolanie Anglicka. Tréner Murat Yakin (49) v tomto smere verí sile svojho tímu.

Yakin pred sobotňajším štvrťfinále v Düsseldorfe uviedol: "Anglicko má veľkých hráčov, ktorí sú schopní urobiť značný rozdiel na veľkom turnaji, ale mali by byť pripravení na boj s tímom, ktorý hrá kvalitný futbal a je plný odhodlania."

Lodivod Švajčiarov následne dodal: "Hrali sme proti Nemecku a hrali sme dobre, následne proti Taliansku, tiež veľkému tímu. Prečo by sme nemohli poraziť Anglicko? Sme v dobrej nálade. Uvidíme, je to výzva a môj tím je pripravený na tento veľký zápas."

Hráči Albionu majú čo dokazovať po sérii podpriemerných výkonov, ktoré nechali fanúšikov na pochybách, či sú schopní toho, aby čelili sebavedomému a organizovanému Švajčiarsku. Chýbalo totiž len pár chvíľ, aby sa do súboja s Helvétmi vôbec nedostali. Proti Slovensku ich však napokon spasili Bellingham a Kane.

Yakin bol minulý rok v topánkach Garetha Southgatea, keď bol kritizovaný za taktiku a slabé výkony počas kvalifikácie na ME, v ktorej sa Švajčiari vyškriabali z jednej z najľahších skupín. Jeho osud sa však na ME 2024 zmenil. Verejnosť a odborníci ho chvália za prezieravé úpravy taktiky a výber hráčov, pričom si zachoval pevnú obranu a zameranie na ofenzívu.

"Samozrejme, keď máte veľkých hráčov, môžete si vybrať z mnohých, necháte doma niektorých dobrých futbalistov a nedosiahnete výsledok, v Británii potom máte problém. Sám to trochu poznám, stačí sa sústrediť na futbal, nie na to, čo čítame v novinách, to je jediná vec, ktorú môžete ako tréner urobiť," našiel pochopenie pre Southgatea.

Anglicko - Švajčiarsko (sobota, 18:00)

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!