EURO 2024: Okamih i intuícia. Bolo to veľmi rýchle, opísal hrdina Schranz a ďakoval videu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Okamih i intuícia. Bolo to veľmi rýchle, opísal hrdina Schranz a ďakoval videu

Moment, po ktorom Schranz prestrelil Casteelsa a vybavil tri body Slovensku.
Moment, po ktorom Schranz prestrelil Casteelsa a vybavil tri body Slovensku.Profimedia
Nič som nevymýšľal. Futbalista Ivan Schranz (30) uviedol, že jeho gól v úvodnom zápase na majstrovstvách Európy v Nemecku bol najmä dielom okamihu a intuície. Vďaka jeho zásahu Slováci zdolali Belgicko 1:0 a prežívajú ideálny štart do šampionátu. Útočník pražskej Slavie si zaspomínal aj na góly v drese zošívaných a, samozrejme, zásah na Eure považuje za jeden z najdôležitejších.

Belgicko - Slovensko 0:1

Schranz má za sebou náročnú sezónu. Pre zdravotné problémy odohral len 21 ligových zápasov, ktorých strelil dva góly. Formu však včas vyladil. Teraz je na Slovensku hrdinom. 

"Zachytil som krížnu prihrávku Dokua, dal som loptu Kucovi, ktorý okamžite vystrelil. Brankár vyrazil rovno predo mňa, snažil som sa trafiť hneď z prvej, nič som nevymýšľal," povedal 30-ročný futbalista po záverečnom hvizde novinárom.

Gól pôvodne nebol uznaný pre ofsajd, ale videorozhodca ho potvrdil. "Vyšlo to. Chvíľu som si nebol istý, že som na hranici ofsajdu. Musel som počkať, ale potom som sa mohol naplno radovať. Okamih, intuícia. Bolo to strašne rýchle. Je ťažké hrať na Eure, dostať sa do výborného tímu a hrať proti takému skvelému súperovi. Povedal by som, že v tom samotnom momente je to už ľahšie," pokračoval rodák z Bratislavy.

Zostrih zápasu Belgicko - Slovensko.
TV Markíza

Video pomohlo jeho tímu ešte dvakrát, keď ani jeden z dvoch zásahov kanoniera Romelua Lukakua neplatil. "Skvelo zvládnutý prvý zápas. Mali sme kopec šťastia, musíme sa poďakovať VAR-u, že tu je. Niekedy naňho nadávame, ale teraz sa mu asi poďakujeme. Vďakabohu, že to takto vyšlo. Škoda len, že sme nepridali ďalší gól."

Presný zásah radí k svojim najdôležitejším. "Prvý gól za národný tím, potom tie klubové. Proti AC Miláno alebo proti Rakówu v 120. minúte, čo si spomínam z tých cennejších," pripomenul hráč, ktorý má na konte 170 štartov a 47 gólov v českej lige.

"Gól som ako vždy venoval rodine a tatinovi," zaspomínal si aj na svojho otca Dušana, ktorý tragicky zahynul pred tromi rokmi.

Schranz a jeho čísla s Belgickom.
Schranz a jeho čísla s Belgickom.Opta by StatsPerform

"Mám skvelý pocit. Teraz sú najdôležitejšie tri body. To, že som strelil gól na Eure, si budem vážiť neskôr. Po druhom neuznanom zásahu Belgicka v závere som veril, že to musíme dotiahnuť do konca," dodal Schranz. Slováci sa najbližšie v piatok od 15:00 stretnú s Ukrajinou.

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!