Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Olmovi vypršala výstupná klauzula, záujemcovia sa musia dohodnúť s Lipskom

Olmo je čerstvým európskym šampiónom.
Olmo je čerstvým európskym šampiónom.Profimedia
RB Lipsko bolo v posledných týždňoch veľmi spájané s odchodom Daniho Olma (26). Ten však mal výstupnú doložku vo výške 60 miliónov eur časovo obmedzenú, prípadný záujemca sa tak vzhľadom na jej vypršanie musí dohodnúť priamo s Die Roten Bullen. Bundesligový celok sa rokovaniu ohľadom prestupu nebráni, sám by obdržanie spomínanej čiastky ocenil.

Olmo má za sebou mimoriadne úspešné EURO, na ceste za celkovým prvenstvom pomohol španielskej reprezentácii tromi gólmi a dvoma asistenciami. Ofenzívny hráč sa podieľal na oboch góloch pri štvrťfinálovom triumfe nad Nemeckom a rozhodol semifinále s Francúzskom. Nemenej dôležité bolo aj zablokovanie strely hlavou na bránkovej čiare v samotnom závere rozhodujúceho zápasu proti Anglicku.

Delený najlepší strelec majstrovstiev Európy na seba upozornil slávnejšie kluby, záujem mal prejaviť hlavne Bayern Mníchov, Manchester City, materská Barcelona alebo Atlético Madrid. Žiadny celok však do sobotnej polnoci neaktivoval spomínanú výstupnú klauzulu.

Dôvodom bola zrejme finančná náročnosť transferu. Okrem spomínanej doložky by bol v hre podpisový bonus a lukratívny plat. Ak by čerstvý víťaz ME podpísal dlhodobý kontrakt, celkovo by mohol nového zamestnávateľa vyjsť na viac ako 100 miliónov eur.

Prioritou bavorského veľkoklubu zostáva Xavi Simons, ktorý sa do PSG vrátil po úspešnom hosťovaní v Lipsku. Okrem Olmovho bývalého spoluhráča sa Bayern usiluje aj o príchod ďalšieho talentovaného futbalistu z Ligue 1 v podobe Désira Douého z Rennes.

Ďalšie prestupy a špekulácie