EURO 2024: Oneskorené periférne videnie. Mbappé si na masku musí zvyknúť, vraví tréner Deschamps

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Oneskorené periférne videnie. Mbappé si na masku musí zvyknúť, vraví tréner Deschamps

Mbappé (vľavo) má podľa Deschampsa cez masku obmedzené periférne videnie.
Mbappé (vľavo) má podľa Deschampsa cez masku obmedzené periférne videnie.AFP
Hviezdny Kylian Mbappé (25) doviedol ako kapitán Francúzska svoju krajinu do štvrťfinále majstrovstiev Európy napriek tomu, že si musí zvykať na masku chrániacu jeho zlomený nos. Tréner Didier Deschamps (65) po pondelkovom osemfinálovom víťazstve 1:0 nad Belgickom uviedol, že nová posila Realu Madrid vníma veci pred sebou dobre, ale periférne videnie má predsa len obmedzené. Úradujúci vicemajstri sveta vo štvrťfinále narazia na Portugalsko.

Francúzsko - Belgicko 1:0

Líder Les Bleus si hneď na začiatku turnaja zlomil nos. Operáciu však odložil a hrá s maskou, aby doviedol tím k vytúženému titulu.

"Pomaly si na to zvyká. Vieme, že sa mu teraz môže dostať pot ľahšie do očí. Samozrejme, maska môže ovplyvniť jeho videnie. Hovorí, že je to akoby videl veci v 3D. Všetko pred sebou vníma v poriadku, ale periférne videnie má oneskorené. V najbližších týždňoch alebo mesiacoch si na to bude musieť jednoducho zvyknúť," opísal pocity hviezdy tréner Deschamps.

Francúzsko sa na šiestich z posledných siedmich veľkých turnajov dostalo minimálne do štvrťfinále, trikrát na Eure a trikrát na majstrovstvách sveta. Vyhralo tiež všetkých päť zápasov proti Belgicku na šampionátoch.

Zostrih zápasu Francúzsko - Belgicko.
TV Markíza

"Urobili sme veľký pokrok. Súper bol očividne opatrný, hoci na papieri je to útočný tím. Urobili sme všetko, čo sme mohli, vytvorili sme si viac šancí ako oni. Rozhodli sme sa pre vyčkávaciu hru a nepadli sme do ich pasce. Páčilo sa mi to, ale nemôžete vyhrať len tým, že budete držať loptu," zhodnotil 65-ročný tréner.

Duel rozhodol vlastný gól obrancu Jana Vertonghena po strele striedajúceho Randala Kola Muaniho. Jeden z najväčších favoritov tak stále neskóroval z hry. Tri góly Francúzska na turnaji zahŕňajú dva vlastné zásahy a Mbappého penaltu.

"Pokiaľ ide v prípade vlastného gólu o teč, znamená to, že niekto musel vystreliť. Na majstrovstvách sú najlepšie tímy a zápasy majú vysokú intenzitu. Vždy sme mali schopnosť skórovať častejšie. Od začiatku Eura to pre nás bolo zložité, ale mali sme šance. Nechceme, aby to pre nás bola psychologická prekážka," uviedol Deschamps.

Najzaujímavejšie štatistiky.
Najzaujímavejšie štatistiky.Opta by Stats Perform

Kolo Muani prišiel na ihrisko až po hodine hry a päť minút pred koncom spôsobil rozhodujúci moment."Je to pekné, gól v samom závere oslobodí celý tím. To je úloha náhradníka, priniesť na ihrisko trochu sviežosti a korunovať prácu, ktorú odviedli vaši spoluhráči. Podarilo sa nám udržať čisté konto a streliť gól, sme hrdí. Myslím si, že víťazstvo môžeme v pokoji osláviť a sústrediť sa na ďalší duel," pochvaľoval si útočník PSG.

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!