Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Oranjes proti starým známym. V Premier League pôsobí viacero holandských hráčov

V holandskom tíme je sedem hráčov z Premier League.
V holandskom tíme je sedem hráčov z Premier League.Reuters
V stredajšom semifinále Eura medzi Holandskom a Anglickom na seba narazí množstvo hráčov, ktorí sa pravidelne stretávajú aj v ligovej súťaži. Medzi sedem futbalistov Oranjes z Premier League patria aj Micky van de Ven (23) a Cody Gakpo (25).

S výnimkou Judea Bellinghama a Harryho Kanea hrajú v Premier League všetci členovia Albionu, z 26-členného kádra Holandska pôsobí v Anglicku sedem protagonistov. "Keď vidíte kvalitu hráčov oboch tímov, môžete očakávať, že úroveň a rytmus zápasu budú veľmi vysoké," povedal van de Ven na tlačovej konferencii.

"Veríme, že budeme viac držať loptu, takže Angličania budú musieť behať. Každopádne očakávam duel s vysokou intenzitou," dodal obranca Tottenhamu, ktorý je v Nemecku zatiaľ využívaný ako náhradník.

Výsledky ostatných stretov Holandska s Anglickom.
Výsledky ostatných stretov Holandska s Anglickom.Flashscore

"Vieme, že to Angličania od médií schytávajú, ale sú v semifinále, čo hovorí za všetko. Hrajú skôr defenzívne, no rozhodne majú veľkú kvalitu," uviedol niekdajší hráč Volendamu a Wolfsburgu.

Cody Gakpo, ktorý v zostave Liverpoolu vystriedal niekoľko ofenzívnych postov, je v Anglicku doma už druhý rok. Na Eure ukazuje, že najlepšie mu to ide na ľavom krídle, s tromi gólmi je na čele tabuľky strelcov.

"Pred prestupom do Liverpoolu som hral na ľavom krídle a vždy som tej pozícii dával prednosť. V poslednom roku a pol ma však tréner potreboval inde a ja som sa vždy snažil odovzdať to najlepšie, čo viem," vyhlásil s tým, že presunom na ostrovy sa jeho život zásadne zmenil:

"Presťahoval som sa do Liverpoolu, som v úžasnom veľkoklube so skvelými fanúšikmi a tiež veľmi dobrými hráčmi. Od Jürgena Kloppa som sa toho veľa naučil. To všetko ma veľmi posunulo ako človeka aj ako hráča, s prestupom som veľmi spokojný."

Podľa Gakpa je holandský tím sebavedomý a odhodlaný. "Vždy sme verili, že môžeme dôjsť ďaleko. Až na jeden zápas som mal z našej hry dobrý pocit," povedal s odkazom na prehru 2:3 s Rakúskom, ktorá odsúdila Oranjes na tretie miesto v skupine D.

Odvtedy dvakrát vyhrali, keď zdolali Rumunsko 3:0 a Turecko 2:1. "Dúfam, že to nie je naposledy, čo ste nás videli," vyslovil sa Gakpo.

Holandsko - Anglicko (streda 21:00)

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!